avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este normal sa platesc caldura care trece prin tevile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este normal sa platesc caldura care trece prin tevile din apartament?

Buna ziua. Ma numesc Nistorel Ctin si sunt din Iasi. As avea o intrebare. Locuiesc intru-n apartament din Iasi la care am la fiecare calorifer repartitoare.Pe linga plata calduri din calorifer ce este inregistrata de repartitoare maI platesc 87 de roni pentru tevile ce trec prin casa.Mentionez ca sursa de caldura este de la CET IASI
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 23:00, 17 Ianuarie 2013
Este normal sa platiti ceva si pentru acele tevi.
Prin ele circula agent termic, si radiaza caldura. Prepararea respectivului agent termic costa.

Daca ne intebati daca valoarea e normala, nu ne putem pronunta ca nu avem actele asociatiei Dvs. in mana.
Da toti locatari care nu au centrala ,iar la plata nu stiu cum au calculat
Caldura pentru partea comuna (spatii comune + tevi verticale) se calculeaza pe baza unei diferente de indecsi (ca si la repartitoarele din apartament) a unui repartitor martor montat pe coloana de caldura comuna si factorul de conversie rezultat in urma inventarierii sistemului de incalzire din scara dv., cu alte cuvinte rezulta din cantitatea de caldura radiata pe toata suprafata conductelor si tevilor verticale.

Aceasta parte se extrage din consumul total pe scara si se repartizeaza fiecarui apartament in functie de cota-parte indiviza.
nu ar fi mai bine sa va luati tevile din apartamentele noaste proprietete personala? nu ar trebuii puse pe afara? nu toate blocurile au tevile montate prin apartamente, acolo cine plateste? tot ce trece de usa apartamentului este propritate personala, deci, ce cauta tevile voastre pe propritatea mea? si, ma si obligati sa platesc.
Da, trebuie sa platiti caldura degajata de toate tevile verticale care trec prin apartamentul dvs. si prin care circula agent termic pentru incalzire. Daca doriti sa va convingeti de acest lucru inchideti robinetul termostatat de la un calorifer si notati valoarea aratata de repartitor. Daca tevile raman calde si repartitorul nu inregistreaza, inseamna ca (,) caldura degajata de tevi trebuie platita separat. Daca ar inregistra unitati in continuare dupa ce ati inchis robinetul termostatat, si la plata sunteti obligat sa achitati si acele tevi inca odata ar fi un abuz.
Eu sunt sigur ca daca inchideti robinetul termostatat, repartitorul nu inregistreaza tevile ramase calde. Daca la dvs. este altfel, chemati administratorul,presedintele,membrii comitetului,presa,prefectul,etc. sa vada tarasenia.:training:

Alte discuții în legătură

Energie termica- repartitoare amk1243 amk1243 Intr-un apartament nelocuit cu repartitoare pe cele 4 calorifere, au fost montate robinete termostat de catre firma furnizoare in anii trecuti. Intrucat in ... (vezi toată discuția)
Ordinul 343 anrsc,nelamurire. pintilescusorin pintilescusorin Locuiesc la etajul 4 al unui imobil cu 4 etaje,sunt debransat de la CET,am centrala termica de apartament,cei 3 vecini de pe palier cu mine sunt bransati la ... (vezi toată discuția)
Cota de 30% sau 50% pentru apartamentele cu centrale... Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Am inteles ca in conformitate cu Ordinlu 343/2010, apartamentele cu centrala vor plati 30% cu derograe sau 50% din factura de energie termica. Exista vreo ... (vezi toată discuția)