avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire

Va relatez cazul unui vecin. Au fost patru frati, care s-au casatorit, trei avand copii, al patrulea neavand copii, ci doar a crescut cei doi copii ai sotiei (dintr-o casatorie anterioara) - dar fara sa-i infieze (nu i-a trecut pe numele lui). Au murit cei patru frati, cum se imparte averea fratelui fara copii -sotia lui traieste- (mentionez ca cei 2 copii ai sotiei lui au avut grija de el in ultimii ani cat a fost bolnav (au acte doveditoare).
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 21:17, 26 Ianuarie 2012
Sotia supravietuitoare va veni la mostenire alaturi de copiii fratilor.Copiii sotiei supravietuitoare nu au drept de mostenire.Mergeti la notarul utlimului domiciliu al defunctului.
Sotia va mosteni 1/2 din mostenirea sotului iar fratii 1/2.

Cand a murit vecinul?
de 3 luni
Înainte sau dupa 1 octombrie?
Nu stiu, sa ma interesez. Dar care este diferenta?

Alte discuții în legătură

Mosenirea -problema saraciei ADRIANA STEFANIA ADRIANA STEFANIA O sa incep prin a spune ca in urma cu 6 saptamani fratele soacrei mele a murit din cauza unui infart la varsta de 55 de ani .Casatorit in urma cu 5 ani de zile ... (vezi toată discuția)
succesiunea dupa parintii ... olga2011 olga2011 doresc sa deschid succesiunea dupa parintii decedati cu multi ani in urma.suntem doi frati eu fara copii,un frate decedat cu trei copii va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)