avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii prescrise
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii prescrise

buna ziua,
Am o intrebare de adresat specialistilor acestui site.
care e termenul de prescriptie mai exact?de ex am ultima rata schitata la un credit este din octombrie 2008.as putea cere prescriptia lui sau cum se procedeaza mai exact?
va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 10:47, 23 Ianuarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Termenul de prescriptie este de 3 ani, calculat de la data scadentei fiecarei rate. Ex. rata lunii octombrie 2008 era scadenta la 31.10.2008 - a intervenit prescriptia la 31.10.2011.
Termenul general de prescriptie este de 3 ani, de la data la care creanta a devenit certa, lichida si exigibila.

Dar, atentie: in cazul creditelor bancare, acest termen incepe sa curga diferit, raportandu-se la fiecare rata in parte.
dyana162000 a scris:

Pentru fiecare rata la datorata la banca curge un termen de prescriptie diferit. Asta inseamna ca banca nu poate va poate da in judecata pentru datorii mai vechi de 3 ani daca intre timp pentru acelea nu v-a trimis somatii sau alte acte asemanatoare intreruptive de prescriptie.


Somatia nu intrerupe cursul prescriptiei.
fiind o datorie cu prestatii succesive nu se pune problema prescriptiei datoriei.

Alte discuții în legătură

Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie extinctiva sethcristian sethcristian Buna ziua! Am s eu o nelamurire privind termenul de prescriptie si mai exact de cand incepe sa curga? Am deschs o linie e credit la brd in data de 07.2009 in ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere sbpackard170 sbpackard170 As avea o intrebare: Am avut un credit de 55 000 lei, din care am platit 28 000 lei, apoi ratele urmatoare au fost trecute la restanta. Am ajuns in faza ... (vezi toată discuția)