Buna ziua
As dori sa stiu daca un somer care isi suspenda indemnizatia de somaj pentru a merge sa lucreze in strainatate cu cim pe perioada determinata o luna sau 3 luni la intoarcerea in tara isi poate relua din nou somajul? Sau exista vreo diferenta daca el pleaca la munca cu cim pe perioada determinata fiind angajat de o agentie de recrutare de personal din Romania sau daca firma este din strainatate influentand in oarecare fel somajul?
Si referitor la perioada aceea de a plecat in strainatate pe o perioada mai mica de 3 luni ,sa inteleg deci 3 luni inclusiv?
Art. 45 din Legea nr.76/2002:
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
......
d) la data plecãrii din ţarã pe o perioadã mai micã de 3 luni, la cererea persoanei, precum şi, dupã caz, la data obţinerii autorizãrii pentru menţinerea plãţii indemnizaţiei de şomaj, la cererea persoanei care se deplaseazã în interiorul Comunitãţii Europene şi al Spaţiului Economic European pentru a cãuta un loc de muncã şi doreşte sã îşi menţinã plata indemnizaţiei de şomaj;
......
(3.1) Repunerea în platã, dupã suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. d), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 3 luni de la data suspendãrii în condiţiile alin. (1) lit. d).
.......
Despre somaj
lascuviorica
Buna ziua
De la 01.12.2010 va trebui sa-mi depun actele la somaj.As dori sa stiu daca plec in strainatate in perioada 10.01.2011 - 01.03.2011, pierd ... (vezi toată discuția)
Somaj
chance1
Eu sunt somera. Vreau sa plec in strainatate la munca. Cum fac cu somajul? Ma duc sa anunt la ANOFM sa-mi intrerupa plata indemnizatiei de somaj? Daca plec si ... (vezi toată discuția)