avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce inseamna cod pensie N10/B?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce inseamna cod pensie N10/B?

Va rog frumos sa-mi spuneti ce inseamna cod pensie N10/B.va multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cod pensie N10 inseamna ca persoana care are o astfel de decizie beneficiaza de pensie pentru limita de varsta.

N10 = pensie pentru limita de varsta stabilita in baza Legii nr. 19/2000 sau a Legii nr. 263/2010, deci stabilita ulterior datei de 1 aprilie 2001.
B = posesorul deciziei de pensie este beneficiar al unei indemnizatii care se plateste de casa de pensii, probabil o indemnizatie acordata in baza Legii nr. 309/2002.
Am 60 de ani si 8 luni,am lucrat 43 de ani,o lună și 18 zile ,din care 9 ani,4 luni și 14 zile-n grupa 2 a,din care am primit un spor de 2 ani, 11 luni si 26 zile,am primit decizia de pensionare anticipată A10,pt că am un coleg,are aceiași vârstă aceiași ani lucrați grupă și a primit decizia la limita de vârstă N10,de ce ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am iesit la pensie pentru limita de varsta cod n10 la varsta ... porumbel constantin porumbel constantin Am iesit la pensie pentru limita de varsta cod N10 la varsta de 58 de ani si 8 luni cu stagiul complet 35 de ani .Stagiul complet de cotizare 44 ani 6 luni ... (vezi toată discuția)
Vechime pentru grupa a 2-a de munca tudordan83 tudordan83 Buna ziua, As avea si eu nevoie de ajutorul dvs. Ma intereseaza care este vechimea care se adauga pentru grupa a 2-a de munca pentru un total de 40 de ani ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala atu_targoviste atu_targoviste Buna ziua , Va rog sa-mi comunicati conditiile de pensionare anticipata , femeie , varsta 57 ani , vechime in munca 35,5 ani. In ce cuantum , va fi ... (vezi toată discuția)