avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA la auto pe Cabinet Medical Individual ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA la auto pe Cabinet Medical Individual facuta pe persoana fizica

Buna seara.
Am urmatoarea speta:
Un autoturism inmatriculat pe Cabinet Medical Individual, deci persoana juridica. Medicul care detine autoturismul in cauza, inmatriculat pe CMI, a incheiat polita RCA pentru acest auto pe persoana fizica pe numele lui personal desi in Certificatul de inmatriculare la ca detinator este trecul CMI in cauza. Este corecta aceasta situatie? Daca nu, ce consecinte ar putea surveni in situatia in care autoturismul in cauza ar fi implicat intr-un accident si cel nevinovat ar trebui despagubit in baza acestei polite?
Agentului de asigurari care a incheiat acea polita RCA pe persoana fizica in loc de persoana juridica i s-ar putea imputa ceva? Ce lege reglementeaza aceasta?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: valentin_76 , utilizator 00:02, 24 Ianuarie 2012
Agentul raspunde material pentru intocmirea politei, fara a tine cont de certificatul de inmatriculare(CI), suportand toate consecintele in caz de dauna, adica asiguratorul va recupera dauna de la acesta.Daca a modificat numai datele privind proprietarul, (nume si CNP in loc de CIF,restul fiind conforme CI) poate fi acuzat si de fals.
multumesc...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere polita rca pe cab. med.individual mariusconstantinescu mariusconstantinescu Buna ziua, In cartea de identitate a autovehiculului este trecut CIF-ul cabinetului. CMI nu este inregistrat la Reg. Comertului , deci nu este persoana ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca camellia_camy camellia_camy As dori sa stiu in cazul in care asiguratul isi schimba CI si adresa nu mai este aceeasi ,afecteaza cumva polita RCA deja incheiata (cu adresa veche ) Va ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata pe cmi Amitrica Amitrica Am un autoturism inmatriculat pe cabinet medical individual (CMI) - medicina de familie. Autoturismul trebuie asigurat RCA ca persoana juridica sau fizica ? (vezi toată discuția)