O casa a trecut de prima licitatie organizata de un executor bancar. Urma a doua, cand s-a decis sa se treaca la un executor judecatoresc. Dosarul va fi trimis la Bucuresti (e in provincie) si apoi preluat de un executor judecatoresc din localitate. Intrebarea e: se incepe din nou de la prima licitatie, sau se trece direct la a doua?
Multumesc anticipat pentru ajutor!
executarea continua, daca creditorul nu solicita incetarea acesteia.este posibil ca dosarul sa ramana tot la executorul bancar, care se va deveni executor judecatoresc.
Am toate detaliile, dar nu stiu ce ar trebui sa spun. Am vorbit cu executorul bancar, ne-a spus ca dosarul a fost trimis pentru ca s-a schimbat procedura si va fi prealuat de un executor judecatoresc.
probabil bancarul nu va avea competenta sa execute, odata devenit judecatoresc, fiind in alta circumscriptie imobilul.
Eu cred ca trebuie sa se obtina o noua incuviintare a executarii silite pentru a se incepe o noua executare. Asa ar fi corect.
''Legea civila are efect pentru viitor.''
Potrivit acestui principiu [editat], dosarul de executare este perfect valabil, la fel si incuviintarea executarii silite, chiar daca executorul bancar nu mai are aceleasi prerogative, sau mai bine spus a fost desfiintat- pe buna dreptate pentru ca o dovada mai mare de bataie de joc a drepturilor individului prin ''legea'' pe care o face banca in Romania...nu exista. Dosarul va fi preluat de catre un executor judecatoresc si va continua de unde a ramas, exceptie in cazul in care nu a fost indeplinita procedura privind vanzarea bunurilor imobiliare.
ERATA!!!
Se pare ca se va face trecerea, prin efectul legii 287/2011, in plus art. 371^1 alin 2 zice de o "singura incheiere" de incuviintare.
So, mea culpa... nu mai cred ca e necesara o noua incuviintare. :)