avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recurs suspensiv de executare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recurs suspensiv de executare

la liberarea conditionata, cand se admite cererea de liberare cu drept de recurs de 3 zile, acesta fiind "suspensiv de executare" - ce trebuie sa faca penitenciarul/instanta:
1. sa dea drumul detinutului, pana se hotaraste procurorul daca face sau nu recurs,
2. sa tina detinutul in inchisoare si daca da , cate zile, cum se numara zilele?
multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 10:49, 23 Ianuarie 2012
Sa il tina in continuare 3 zile. Daca nu a facut parchetul recurs, atunci ii da drumul. Nu se socoteste ziua de la care incepe sa curga termenul ( pronuntare) nici ziua in care se implineste.
Vorbiti cu avocatul sa se informeze daca a declarat parchetul recurs.
Ii da drumul cand devine definitiva hotararea.
Parchetul cam declara recurs...
d-le avocat eu tot nu inteleg cu acest recurs al parchetului ? este o obligatie a parchetului [ de fapt cine este parchetul ? nu procurorul ? ] sau asa cere procedura sa se faca recurs dupa hotararea instantei ? si daca procurorul nu vrea sa faca recurs atunci va mai face recurs cineva ?
Parchetul, Ministerul Public, procurorul este acelasi lucru.
Daca nu exista motive, nu va face recurs, nu e obligatoriu.
Nu are cine sa faca in afara de parchet - pt ca daca s-a admis cererea, detinutul nu are de ce sa faca recurs, lui ii convine solutia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate pleca din penitenciar dupa ce a fost liberat conditionat? elenaelenad elenaelenad buna ziua.sotul a fost eliberat ieri conditionat de catre instanta.cand poate pleca k de acolo din penit nu i se spune nmc. (vezi toată discuția)
Eliberare condtionata admitere maariaa maariaa Buna ziua! Am o intrebare si eu, dupa admiterea cererii de eliberare condtionata de catre judecator, in cat timp iti da drumul din penitenciar?! (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata dellacroce dellacroce buna ziua,dupa amanarea de 3 luni care am primit o cine ar trebui sa ma elibereze comisia de la penitenciar sau tribunalul,asta daca as indeplini toate ... (vezi toată discuția)