avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interdictia de a nu parasii localitatea de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interdictia de a nu parasii localitatea de domiciliu

Buna seara.Am fost arestata timp de 100 de zile pentru contrabanda cu tigari si intr-un final mi s-a admis cerea de liberare sub control judiciar.Mi s-a impus sa nu parasesc localitatea de domiciliu, sa nu iau legatura cu ceilalti inculpati direct sau indirect,sa ma prezint la organele de ancheta ori de cate ori este nevoie dar nu S-A SPECIFICAT PE CE PERIOADA!!! V-as ruga daca se poate sa ma lamuriti si pe mine de ce nu s-a specificat perioada de interidictie si cum pot ataca aceasta decizie pentru a mi se inlocui cu o alta masura.mentionez ca am 2 luni de cand am ajuns acasa din arest.Va multumesc !!!!
Din moment ce ati fost eliberata in acest mod nu cred ca aveti sanse sa schimbati ceva.
Masura va dura pana la finalizarea procesului.
Cati inculpati sunt in cauza?
15 inculpati am fost arestati 3 luni si jumatate si alti 35 cercetati in libertate.Multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
iullia91, utilizator
Finalizarea procesului poate avea loc si peste 2-3 ani! Asta inseamna sa stau atata timp acasa?Trebuie sa existe o cale de a inlocui masura asta!!!
M-ar mai interesa daca am dreptul sa ajung in oras,in afara localitatii,bineinteles cu acordul politiei ori de cate ori am nevoie?!?! Ma gandesc ca ei ar putea sa imi spuna scurt si la obiect ca nu am dreptul sa ies si eu nestiind legea sa nu ii pot ''intepa'' .... Multumesc
Actualmente, nu aveti dreptul de a parasi localitatea .

Obligatia de a nu parasi localitatea poate fi indepartata numai pentru motive temeinice.

Nerespectarea obligatiilor impuse de catre instanta de judecata pot conduce la revocarea suspendarii conditionata si la dispunerea masurii arestarii preventive.

Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
iullia91 a scris:

eu nestiind legea sa nu ii pot ''intepa'' ....

Interesul dvs. nu este sa ii intepati, ci sa fiti judecata in libertate. Nu se poate inlocui cu alta masura, nu confundati cu masurile preventive. In cazul liberarii provizorii sub control judiciar, pe tot timpul liberarii sunteti obligat sa respectati prev. Codului de proc. pen. art. 160 indice 2 alin. (3), printre care si lit. a) sa nu depasiti limita teritoriala fixata.

Asa ca bucurati-va de libertate, chiar si in localitatea de domiciliu, timp de 2-3 ani sau cat dureaza procesul.

Alte discuții în legătură

Prelungire la nesfarsit a duratei de arest preventiv waiter waiter Ce se intampla da ca esti arestat preventiv de 10 luni iar la final se dovedeste ca probele sunt insuficente pentru a fi condamnat,dar exista numai indicii ... (vezi toată discuția)
Eliberare dupa expirarea manadatului de arestare preventiva mezgageza mezgageza un prieten a fost arestat preventiv 30 de zile pt conducere cu alcool,fatra permis si parasirea locului accidentului....ce putem sa asteptam dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Arestarea la domiciliu Robertgj Robertgj Buna ziua,am si eu o nelamurire cu privire la arestarea la domiciliu.Este privativa de libertate sau neprivativa de libertate? (vezi toată discuția)