Am cumparat marfa de la o firma de mai multe ori , valoarile destul de mari peste 50.000 ron la o livrare si i-am platit cu virament bancar la termen de 15 si 30 zile .
La controlul pentru recuperare TVA, cei de la control mi-au pus ca nu avem dreptul sa deduc acest TVA deoarece cel care mi-a vandut marfa nu si-a depus declaratiile.
Eu am verifict pesiteul anafului societatea , am vazut ca nu este inactiva si ca are bilanturile depuse, mai mult nu ai cum verifica.
Problema este ca noi avem de recuperat aproximativ 50.000 ron TVA si nu o sa-i mai vedem acesti bani.
tot la acest control am avut o problema cu vanzarile intracomunitare vanzare de tip FCA, mi-au cerut CMR-ul, l-am dat si pe acesta dar mi-au spus ca eu trebuie sa ma asigur ca marfa a parasit Romania, ori in contract pe mine nu ma intereseaza ce face cu ea si nici transportul nu ma intereseaza atata timp cat mi-am incasat banii.Nu inteleg cum pot eu obliga firma din ungaria sa scoata marfa din tara ca eu sa-mi pot deduce TVA-ul.
Astept comentariile voastre.
Control anaf si dgfp
sama
am avut control de la anaf si dgfp , pentru rambursare de tva .
firma a avut livrari intracomunitare cu conditie de livrare EXW si FCA , societatea care a ... (vezi toată discuția)