avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... doresc sa cumpar o casa dar nu are toata suprafata ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

doresc sa cumpar o casa dar nu are toata suprafata trecuta in acte

doresc sa cumpar o casa in suprafata de 950mp,aceasta consta in casa+anexe in suprafata de 300mp si gradina in suprafata de 650mp. proprietarul actual are in acte doar suprafata de 300mp diferenta de 650 mp negasindu-se niciunde dar el a folosit-o fara intrerupere din 1972.cum pot intra dupa cumpararea casei in posesia terenului si cum pot afla daca inainte de 1972 nu a mai avut si alt proprietar care vina sa-si ceara drepturile.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tora68 , utilizator 19:28, 27 Ianuarie 2012
Se poate spune ca va aflati intr-o situatie oarecum fericita, pentru ca dumneavoastra veti cumpara imobil in suprafata de 300 mp si totodata veti intra si in folosinta restului de 650 mp, urmand ca dupa perfectarea actelor sa promovati o cerere de uzucapiune prin jonctiunea posesiei privind pe fostul proprietar. Puteti afla despre situatia juridica actuala a imobilului de la Primarie, Carte Funciara, verificati daca are rol fiscal deschis si pe suprafata de 650 mp.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
ContSters237899, utilizator
Vânzătorul trebuie să vă predea ceeace vinde, în mod corect adică să introducă acţiune de uzucapiune el şi apoi să vândă. Altfel, veţi avea probleme cât nu face.
dac cumpar casa fara cererea de uzucapiune facuta de fostul proprietar pt terenul ce nu il are in acte eu mai pot sa intru in posesia terenului respectiv? sau imi poate preda posesia terenului si sa il intabulez eu si sa fac eu cerere de uzucapiune.
Daca nu reusiti mai intai sa descoperiti adevaratul proprietar al restului de 650 mp, nici sa nu va ganditi la o actiune in uzucapiune (si ma refer la fostul proprietar cu acte in regula, care sa apara ca atare in evidentele fiscale si agricole ale primariei si sa poata produce un act de proprietate pentru acea suprafata). Eu va dau un alt sfat: uitati de uzucapiune (care este si scumpa, si de durata si cu sanse destul de reduse de castig) si convingeti-l pe cel care vrea sa vanda sa mearga frumusel la primarie si sa-si faca Ordinul Prefectului pentru restul de suprafata, conform art. 23 din legea 18/1991. Ulterior obtinerii acestui act, face intabularea atat pe casa cat si pe intreaga curte si cumparati un lucru in regula, altfel, aveti mari sanse sa va plimbati prin tribunal mai mult decat este necesar.
Kyandra a scris:

Daca nu reusiti mai intai sa descoperiti adevaratul proprietar al restului de 650 mp, nici sa nu va ganditi la o actiune in uzucapiune (si ma refer la fostul proprietar cu acte in regula, care sa apara ca atare in evidentele fiscale si agricole ale primariei si sa poata produce un act de proprietate pentru acea suprafata). Eu va dau un alt sfat: uitati de uzucapiune (care este si scumpa, si de durata si cu sanse destul de reduse de castig) si convingeti-l pe cel care vrea sa vanda sa mearga frumusel la primarie si sa-si faca Ordinul Prefectului pentru restul de suprafata, conform art. 23 din legea 18/1991. Ulterior obtinerii acestui act, face intabularea atat pe casa cat si pe intreaga curte si cumparati un lucru in regula, altfel, aveti mari sanse sa va plimbati prin tribunal mai mult decat este necesar.

avand in vedere ca nu exista titlul de proprietate de intreaga suprafata de teren se face cu siguranta ordin de prefect

Alte discuții în legătură

Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu probleme! Laurr Laurr Am un teren de 1600 m,de la parintii mei care intre timp au decedat ,700 m este trecut in acte iar restul de 900 m nu este trecut in acte,din timpul lui ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren si drept de uzucapiune coscip coscip Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren care are efectiv 488mp dar conform legislatiei cadastristul a trebuit sa treaca in documentatie 400mp cat este trecut ... (vezi toată discuția)