Buna ziua,
as dori sa reincep activitatea mai devreme de 1 an (am optat pt aceasta varianta) pentru a beneficia de stimulentul de insertie (5oo ron)care se acorda in acest caz dar angajatorul m-a instiintat de faptul ca postul meu a fost restructurat urmand ca eu sa fiu concediata.Mentionez ca firma nu are dificultati financiare (insolventa,faliment) si dispune de aproximativ 400 angajati.Intrebare:ce ar trebui sa fac in acest caz,ce drepturi am eu si care sunt pasii de urmat?
Angajatorul nu poate sa va concedieze. Daca ati nascut dupa data de 01.01.2011 beneficiati de prevederile art. 25 din OUG nr. 111/2010 potrivit carora: "(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap; b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii".
Textul de lege invocat - art.25 alin.2 lit.a - are un nou continut ...
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
.....