avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Dobanzi si penalitati pentru neplata TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Dobanzi si penalitati pentru neplata TVA

Care este modalitatea de calcul a dobanzilor si penalitatilor pentru neplata TVA-ului? Am gasit cateva informatii dar nu stiu cat de corecte si complete sunt:
Dobanda: 0,04% / zi
Penalitati:
- 0 daca TVA -ul se achita in maxim 30 zile
-5% daca se achita intre 30 si 90 zile
-15% daca se achita intre 30 si 90 zile
Sunt corecte informatiile? Acel procent de 5% sau 15% se calculeaza o singura data la valoarea de plata sau pentru fiecare zi de intarziere?
Cel mai recent răspuns: nadiapirtea , utilizator 17:38, 23 Ianuarie 2012
Dobanda este de 0,04% pt fiecare zi de intarziere la plata
Penalitatea de 5% se calculeaza daca debitul se achita intre 30 si 90 de zile
Penalitatea de 15% se calculeaza o singura data la debite care depasesc 90 de zile intaziere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati pt neplata tva lazarica1951 lazarica1951 As dori sa stiu cum se calculeaza penalitatile sau dobanzile pentru neplata la termen a TVA? si perioada de penalizare sau transe daca sunt.Mi s-a comunicat ... (vezi toată discuția)
Impozit minim trim.3 vasi49 vasi49 ce se intampla daca impozitul minim pe ac.trim.se va plati cu intarziere de 15 zile? (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza penalitatile pentru neplata contributiilor sociale la termen sau mai exact care este procentul gabriela9 gabriela9 Buna ziua Va rog frumos daca se poate sa imi spune-ti cum se calculeaza penalitatile pentru neplata contributiilor sociale la termen sau mai exact care este ... (vezi toată discuția)