avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata/ neplata TVA pentru servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata/ neplata TVA pentru servicii intracomunitare

Salutare,

am o problema la care am aflat multe raspunsuri...prea multe ca sa mai stiu ce sa cred..

Un SRL roamnesc executa servicii de publicitate (consiliere publicitate) unei firme din Gibraltar. Emite la sfarsitul lunii o factura de valoare (e.g. 1000 euro- suma este maximala asa ca ea include toate potentialele taxe).
SRL ul romanesc are cod valid TVA insa firma din Gibraltar nu are (nu exista VAT there). Nici SRL nici firma din Gibraltar nu vor sa plateasca TVA iar cifra de afaceri depaseste 35000 euro anual (de aceea SRL este din start platitoare de tva).

1. cei 1000 de Euro includ si TVA pe factura?
2. cine plateste TVA?
3. care este varianta prin care SRLul nu trebuie sa plateasca TVA?

Problema apare in contextul in care suma respectiva este fixa iar intersul SRL-ului este ca din 1000Euro sa se plateasca minimul de taxe (16% pt dividende si 2,5% pt venit).
Gibraltar este teritoriu britanic dar nu am nici o o idee despre regimul fiscal (face parte din EU, nu exista TVA)

Zau ca nu mai stiu pe cine intreba...nici eu nici ei nu vrem sa platim TVA dar nu stim care este solutia.
merci
Cel mai recent răspuns: Irina Coma , Consultant fiscal 19:31, 28 Octombrie 2008
Buna seara

Serviciile prestate de SRL -ul romanesc firmei din gibraltar se incadreaza la art 133.g pct 4 -cod fiscal unde se prevede ca locul prestarii serviciilor de publicitate si marketing este dat de locul unde clientul caruia ii sunt prestate serviciile este stabilit sau are un sediu fix, cu conditia ca respectivul client sa aiba un sediu fin in afara comunitatii ori sa fie o persoana impozabila actionanad ca atare stabilita sau care are un sediu fix in comunitate, dar nu in acelasi stat cu prestatorul. In concluzie locul prestarii serviciilor nu este in romania, ci in gibraltar de unde este clientul, operatiunea fiind pe cale de consecinta neimpozabila in Romania.- Deci indiferent daca este in comunitate sau nu, daca are sau nu un cod valabil de tva, firma din Romania va factura fara tva si va fac mentiunea pe factura "neimpozabil in romania".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva - factura fara tva in spatiul ue? ionutr81 ionutr81 buna ziua, Situatia existenta: in romania exista o firma neplatitoare de TVA care emitea facturi catre o firma din UK tot neplatitoare de TVA, binenteles ... (vezi toată discuția)
Locul prestarii serviciilor alina240 alina240 Conform art. 133 ( daca bine retin) din Codul Fiscal, locul prestarii serviciilor se considera a fi locul unde prestatorul isi are sediul dar exista foarte ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar activitatea de consultanta Radu Culcea Radu Culcea Buna ziua, Firma romaneasca ofera consultanta unei firme cu sediul in UE.Firma romaneasca intocmeste factura cu tva sau fara tva ? (vezi toată discuția)