avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dreptul la recalcularea pensiei confom perioadei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dreptul la recalcularea pensiei confom perioadei lucrate in grupa II de munca

Buna ziua,

mama mea a fost angajata intre anii 1955 si 1985, dintre care a lucrat in grupa a II a de munca in perioada 1969-1985. Am depus la casa de pensii o adeverinta de la locul ei de munca in care se precizeaza ca : " a fost incadrata in grupa a II a de munca , in proces de 100% conform nominalizarii efectuate prin proces verbal nr. 467/7.06.1990. Temeiul juridic al incadrarii in grupa a II a de munca il reprezinta H.G. 559/1990 art.2, pct2, ordin M.I.Ch.P. nr. 969/1990 art 2, pct 5si ordin nr. 50/1990 anexa 2, pozitia 67. De la casa de pensii, dupa 7 luni a primit un raspuns cum ca grupa de munca din adeverinta nu afost valorificata deoarece" CF ord 87/1999 a curtii constitutionale la 1.02.1990 persoanele care au avut calitatea de pensionar beneficiaza de grupa superioara de munca numai daca se regasesc in ordinul 50/1990, forma initiala , aparut in monitorul oficiar nr. 38/1990. Puteti sa-mi explicati ce nu e in regula? Are sens sa fac contestatie?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Aceeasi adeverinta pentru calculul gr ii de munca cu formulare diferita una este luata in considerare alta nu gigilake gigilake aceias adeverinta pentru calculul GR II DE MUNCA cu formulare diferita una este luata in considerare alta nu 1)...comform nominalizarii efectuate prin ... (vezi toată discuția)
Ordinul ministrului industriei chimice si petrochimice nr. 969/1990 Banu Vasile Banu Vasile Buna ziua, Va rog frumos daca imi puteti trimite Ordinul MIChP nr. 969/1990. Mail banu.vasile@yahoo.com. Multumesc! (vezi toată discuția)
Acordarea grupei aii-a de munca pentru pensionare dudasdanut dudasdanut Doresc H.G. nr. 559/.1990 art.2 alin.2, pct.60 din anexa II la Ord. MMPS nr. 50/1990 . si pct. 2 si pct. 5 din anexa la Ord. 969/1990 privind acor- darea ... (vezi toată discuția)