avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj apartament cumparat cu credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj apartament cumparat cu credit ipotecar

Buna ziua
In urma cu un an s-a pronuntat sentinta de divort. S-au impartit toate mai putin apartamentul cumparat cu credit ipotecar pe numele meu.
Creditul a fost facut pe numele meu impreuna cu mama ex-ei.
Valoarea apartamentului a fost de 45.000 euro, iar avansul a fost de 20.000 euro din care 19.500 a fost contributia parintilor exe. ,Apartamentul a fost cumparat in mai 2006, iar ratele pana in iulie 2007 au fost achitate de mine.
Valoarea actuala pe piata imobiliara a apartamentului este de 90.000euro (este un apartamet 3 camere, decomandate, confort 1).
Mentionez ca de un an exa achita ratele aparatamentului.
Cum se va face partajul?
Care vor fi costurile mele legate de actiunea de partaj.
Va multumesc!
Creditul a fost facut pe numele dvs si al mamei fostei sotii ?sau doar pe numele dvs ...relatarea dvs nu este foarte clara...
Chiar daca acest credit va avea pe dvs ca titular , acest bun , daca este dobandit in timpul casatoriei , este bun comun al celor doi soti .
Partajul se poate face fie prin buna invoiala , existand acordul dvs cu privire la acest bun imobil comun, fie in fatza instantei de judecata , cand exista divergentze .
Astfel , exista posibilitatea ca acest aparatament sa ramana in proprietatea unui dintre soti , existand obligatia celuilalt de a plati o sulta .
Exista si posibilitatatea ca acesta sa fie instrainat prin vanzare cumparare , urmand ca pretul obtinut sa fie impartit proportional cu contributia efectiva a sotilor .
Va multumesc.
Aveti idee cat ma costa sa deschid actiunea si cat ma costa expertiza (evaluarea)
Prin buna intelegere nu vreti sa incercati sau nu sunt sanse ca ati incercat deja... sau cum?
Nu stim cum se imparte apartamentul, caci depinde de cine a stat si sta acolo, cine a platit mai mult, cine nu are unde sta, cine a adus imbunatatiri...
Asa ca mergeti la un avocat si acesta va poate da si raspunsuri cu privire la cat ar putea costa.
Expertiza, la fel, e variabila ca si costuri, caci se dispune de instanta un onorariu provizoriu care poate fi marit la cererea expertului... Putem noi sti cat ia expertul, cat va munci, care vor fi dificultatile etc.?

Cu privire la apartament, mai depinde si de ce anume cer sau vor partile, si acesta e un argument foarte important, or dv. nici nu ne-ati spus ce ati dori...
:-/
aveti idee cat pot sa obtin din acest aparatament, caci exa vrea sa fie al ei. creditul este pe o perioada de 25 ani, din care s-au achitar 30 rate (2,5 ani).
Da, intre 0 si 100%.
Pentru a aproxima mai corect avem insa nevoie de detalii pe care nu vreti sa le oferiti.
Nu inteleg, puneti intrebari aici sa depuna cineva efortul sa va raspunda, insa nu faceti dv. insiva, in interesul propriu, efortul de a raspunde intrebarilor noastre, nu?
Si credeti ca cineva va va da informatii mai clare decat cele din mesajul meu anterior? :O
Va doresc succes! Dar cand veti ajunge in instanta la partaj, sa nu intrebati instanta cat puteti obtine, ci sa-i cereti cat credeti dv. ca meritati. De aici se pleaca, in rest sunt aberatii de abordari.

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar bunuri imobile sadcorason sadcorason Buna ziua!Sora mea se afla in situatia urmatoare.Sora mea si sotul acesteia au vandut un apartament cu 4 camere si au cumparat 2 apartamente cu 2 camere,unul ... (vezi toată discuția)
Partaj fara avocat? ancutub ancutub buna ziua. am terminat procesul de divort in octombrie 2009. as dori sa incep si proces de partaj , dar as vrea sa stiu daca se poate si fara avocat si ce acte ... (vezi toată discuția)
Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)