avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Echivalare studii lunga durata masterat
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Echivalare studii lunga durata masterat

Legea educatiei nationale nr. 1/2011 prevede:
Art 153
(2) Diploma de absolvire sau de licentă a absolventilor învătământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate.

As dori sa stiu daca, pentru ocuparea unui post de conducere (sef birou, serviciu) in administratia publica locala aceasta echivalare poate fi aplicata, in conditiile in care art 57 (7) din Legea 188/1999 prevede:
Pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de conducere, candidatii trebuie sa fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare in domeniul administratiei publice, management ori in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice.

In cazul meu, este vorba despre absolvirea unor studii universitare de 5 ani, cursuri de zi (1986 - 1991)

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: catrdor2002 , utilizator 18:33, 11 Noiembrie 2018
Eu stiu urmatoarele:
Cei 5 ani ai dvs sunt echivalenti in sistemul bolonia cu: 3 ani facultate +2 ani master complementar.
De cand cu sistemul Bolonia, mastereel sunt complementare si aprofundate.
Facultatea dvs. de 5 ani ar putea fi considerata ca facultate bolonia + master complementar, dar se considera ca nu aveti un master aprofundat.

Acum si parerea mea proprie, dumneavoastra avand doar o facultate de 5 ani, nu se considera ca aveti studii postuniversitare.
Poate ca daca gasiti pe cineva amabi aveti o sansa sa vi se considere ca master. Dar posturile din sectorul public ar putea fi deja date ;).

Daca va doriti foarte mult, cautati prin CV-ul dvs,, poate ca ati absolvit vre-un curs de management.
Daca tineti neaparat si mai este timp, urmati rapid un curs de managementul proiectelor, dureaza doar o saptamana, aveti grija sa fie acreditat CNFPA.
Asta ar putea sa fie considerat ca studiu postuniversitar si este foarte cerut mai ales in sectorul public.

Succes!
Multumesc pentru raspuns.
Am un exact asemenea curs de management al proiectelor, am, de altfel, mai multe cursuri de specializare, dar nu masterat. Asa ca nu le-am considerat studii post-universiatre pe acestea.

Este vorba aici despre propria mea promovare pe post, in serviciul in care lucrez si unde s-a eliberat postul de sef serviciu, nu doresc sa particip la un concurs in alta institutie.

Mie textul de lege (si vorbim de o lege organica!) mi se pare destul de limpede, dar, de vreme ce am simtit nevoia sa pun aceasta intrebare... nu am convingerea ca va fi interpretat ca atare.
Nu as vrea sa existe dubii pentru nimeni.



Daca cursurile urmate in domeniul managementului, leadershipului si alte domenii care apartin de management sunt urmate dupa perioada in care ati absolvit facultatea, le puteti considera post universitare. (mai ales daca inscrierea la curs era conditionata de a fi urmata de absolventi de studii superioare).

Sigur veti reusi....
Bafta multa....dar depinde de cine va primeste dosarul de inscriere. In nici un caz un curs de calificare nu este echivalentul unui master, iar in ce priveste titulatura de studii postuniversitare pentru cursuri ce pot fi urmate de orice absolvent de studii medii...
Oricum, traim in Romania si orice este interpretabil, depinde cum va veti descurca dvs.
Ce va pot spune este ca stiu cazuri cand s-au acceptat dosare pentru fc.de Sef birou si unora in situatia dvs. Deci se poate. Bafta inca o data.
Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Conditii studii participare concurs pentru functie publica de conducere laura-ioana laura-ioana Buna ziua! In situatia in care participantul la concurs pentru o functie de Director economic are studii universitare de lunga durata ( \\\\"din perioada ... (vezi toată discuția)
Functii conducere steluta69 steluta69 as dori sa stiu daca sunt necesare cursuri postuniversitare sau master pentru functii de conducere Conf art 66 legea 188 totodata conf noii legi a ... (vezi toată discuția)
Criterii de eligibilitate pentru ocuparea unei functii publice de conducere laura-ioana laura-ioana Buna seara! in situatia unor studii universitare de lunga durata, finalizate in 2006 cu titlul de Economist licentiat, mai este necesar master sau studii ... (vezi toată discuția)