avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Studii academice post-universitare in nomenclatorul ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Studii academice post-universitare in nomenclatorul domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare.

Conform legii actuale a invatamantului unde se incadreaza studiile postuniversitare academice ? Sunt ele echivalente cu un master sau sunt in afara scalei. In situatia in care la examenul pe un post sunt necesare studii de master, exista o prevedere legala care sa echivaleze aceste studii postuniversitare academice cu masteratul, sau, acum la multa vreme dupa ce am terminat aceasta forma de invatamant si credeam ca sunt posesor de diploma de master, de fapt e altceva. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 23 Octombrie 2016
Sudiile postuniversitare nu sunt echivalente cu masterul.

Legea nr.1/2011
art.153
(1) Programele de studii universitare de master reprezintă al II-lea ciclu de studii universitare ......

art.156
Pot candida la programe de studii universitare de master absolvenţii cu diplomă de licenţă sau echivalentă.

art. 171
Programele postuniversitare sunt:
a) programe postdoctorale de cercetare avansată;
b) programe postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă.
c) programe postuniversitare de perfecţionare.

art.173
...
(5) Au dreptul să participe la studii postuniversitare absolvenţii care au cel puţin studii universitare cu diplomă de licenţă sau echivalentă.
(5^1) Au dreptul să participe la programe postuniversitare de perfecţionare absolvenţii care deţin diplomă de absolvire a învăţământului superior de scurtă durată sau diplomă de licenţă ori echivalentă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare master pentru studiile universitare incheiate inaintea sistemului bologna Daniela_Dudu Daniela_Dudu Studiile universitare incheiate inaintea sistemului Bologna sunt echivalate cu master? De ex. Licenta la drept 1998 sau o diploma la politechnica in 1989? Stiu ... (vezi toată discuția)
Studii postuniversitare vulpitza70@yahoo.com vulpitza70@yahoo.com Ce Studii trebuie sa aiba o persoană pentru a se înscrie la un concurs pentru ocuparea unei funcții publice de conducere? Are studii universitare de lungă ... (vezi toată discuția)
Studii necesare pentru ocuparea unei functii publice narcisal narcisal Pentru ocuparea functiei de sef birou contabilitate in cadrul unei primarii este necesar master-ul sau este suficienta absolvirea unei facultati economice cu ... (vezi toată discuția)