avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Studii postuniversitare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Studii postuniversitare

Buna ziua,
Vreau sa ma inscriu la un examen si mi se cer studii postuniversitare.
Din definitie, eu inteleg ca studiile postuniversitare sunt cele efectuate dupa absolvirea unei facultati cu diploma de licienta.
In aceste conditii, un curs in domeniul legislatiei rutiere finalizat cu atestat eliberat de Ministerul Transporturilor, la care conditia de inscriere a fost diploma de licienta, poarta denumirea de ,,curs postuniversitar"?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2014
s.stefan, utilizator
Invatamant postuniversitar -asigura specializarea în domeniu sau extinderea si perfectionarea pregatirii atestate prin diploma, obtinuta la finalizarea studiilor universitare. Se organizeaza în institutii de învatamânt superior si scoli de studii postuniversitare, acreditate în acest scop, si se realizeaza prin: studii aprofundate de specialitate, masterat, studii academice postuniversitare, doctorat, studii postuniversitare de specialitate si cursuri de perfectionare postuniversitara.

Nu orice cursuri efectuate dupa obtinerea diplomei de licenta inseamna automat cursuri postuniversitare.
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masterul -studii postuniversitare? romara romara Anul trecut cand a venit Curtea de conturi au acceptat explicatia cu plata cheltuielilor suportate de Primarie in 2007 pentru studii postuniversitare, ... (vezi toată discuția)
Studii necesare meseriei de economist elenateodora elenateodora Buna ziua. Am absolvit Facultatea de Matematica fiind licentiata in Matematica, in prezent urmez cursurile de master, specializarea Management Financiar ... (vezi toată discuția)
Studii academice post-universitare in nomenclatorul domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare. edmond79 edmond79 Conform legii actuale a invatamantului unde se incadreaza studiile postuniversitare academice ? Sunt ele echivalente cu un master sau sunt in afara scalei. In ... (vezi toată discuția)