avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... masterul -studii postuniversitare?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

masterul -studii postuniversitare?

Anul trecut cand a venit Curtea de conturi au acceptat explicatia cu plata cheltuielilor suportate de Primarie in 2007 pentru studii postuniversitare, respectiv pentru master.

Anul acesta povestea si explicatiile reinceppentru cheltuielile din 2008!
Se pare ca in toate situatiile posibile sunt cursuri universitare!
Cine are informatii .. sau se interpreteaza democratic legea cu reorganizarea invatamantului din 2004.

Multumesc...
Cel mai recent răspuns: romara , utilizator 14:52, 17 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Prevederile legii invatamantului 84/ 1995 actualizata, cap.IX , sectiunea a IV- a :
(la data 30-iun-2008 Art. 70, alin. (3) din titlul II, capitolul IX, sectiunea 7 modificat de Art. 1, punctul 1. din Ordonanta urgenta 89/2008 )
:
Învatamântul postuniversitar
Art. 70
(1)Învatamântul postuniversitar asigura specializarea în domeniu sau extinderea si perfectionarea pregatirii atestate prin diploma obtinuta la finalizarea studiilor universitare.
(2)Învatamântul postuniversitar se organizeaza în institutii de învatamânt superior si în scoli de studii postuniversitare, acreditate în acest scop, si se realizeaza prin: studii aprofundate de specialitate, masterat, studii academice postuniversitare, doctorat, studii postuniversitare de specializare si cursuri de perfectionare postuniversitare.
Tr. facuta o precizare: prin Legea 288/2004 studiile universitare s-au solutionat in 3 cicluri si anume licenta, master si doctorat.In Legea 251/2006 la art. 49 alin 3 se face precizarea ca nu pot fi finantate din bugetul de stat sau local studiile universitare (a se intelege master) sau studiile de doctorat ,care oricum intra tot in categoria studiilor universitare.Prin art1, pct 1 din OUG 89/2008 intarita de Legea 250/2009 se abroga implicit termenul de postuniversitar din Legea 84/95 republicata in 1999.
Precizez ca: au fost efectuate cheltuielile cu master in ianuarie 2008 inainte de aparitia OUG 89/2008
La momentul respectiv , neavand aceasta precizare am inteles masterul ca postuniversitar,la fel s-a procedat si-n 2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii necesare meseriei de economist elenateodora elenateodora Buna ziua. Am absolvit Facultatea de Matematica fiind licentiata in Matematica, in prezent urmez cursurile de master, specializarea Management Financiar ... (vezi toată discuția)
Studii universitare de lungã sau de scurtã duratã flodac flodac Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți În anul 2008 am absolvit cu examen de licență cursurile de 4 ani (I.D.) ale Facultății de ... (vezi toată discuția)
Profesor pentru invatamantul primar, ca urmare a absolvirii scolii ... andamanea andamanea Profesor pentru invatamantul primar, ca urmare a absolvirii Scolii Normale si studiilor de lunga durata cu modul pegagogic de 2 ani care include Psihologie, ... (vezi toată discuția)