avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Studii necesare meseriei de Economist
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Studii necesare meseriei de Economist

Buna ziua.
Am absolvit Facultatea de Matematica fiind licentiata in Matematica, in prezent urmez cursurile de master, specializarea Management Financiar Contabil din cadrul Facultatii de Finante si Contabilitate - Univ George Bacovia Bacau, dupa absolvire as putea lucra ca economist?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 08:22, 16 Octombrie 2010
da
Eu ma indoiesc, eu stiu ca pentru a obtine calitatea de economist trebuie sa termini o facultate economica.
Daca ar fi asa in extenso s-ar putea spune ca printr-un master de dreptul afacerilor devi jurist.
Poate ne poate lamuri cineva si cu o norma legislativa.
Nu cred.Stiu ca pentru a deveni economist trebuie sa ai studii superioare economice.
Lege nr. 84 (r2) din 24/07/1995 - Legea învăţământului


TITLUL II
Sistemul naţional de învăţământ
Art. 15. - (5) Sistemul naţional de învăţământ cuprinde următoarele niveluri:
e) învăţământ superior: învăţământ universitar şi învăţământ postuniversitar.

Secţiunea a 4-a
Învăţământul postuniversitar
Art. 70. - (1) Învăţământul postuniversitar asigură specializarea în domeniu sau extinderea şi perfecţionarea pregătirii atestate prin diplomă obţinută la finalizarea studiilor universitare.
(2) Învăţământul postuniversitar se organizează în instituţii de învăţământ superior şi în şcoli de studii postuniversitare, acreditate în acest scop, şi se realizează prin: studii aprofundate de specialitate, masterat, studii academice postuniversitare, doctorat, studii postuniversitare de specializare şi cursuri de perfecţionare postuniversitare.
(6) Masteratul se încheie cu susţinerea unei disertaţii. Absolvenţii care au promovat disertaţia primesc diplomă de master.

Avand in vedere cele scrise mai sus, parerea mea este ca cei care obtin o diploma de master in domeniul economic, pot fi considerati ca avand studii superioare economice.
eu unu' nu prea inteleg cum de se primesc la studii postuniversitare intr-un anumit domeniu, absolventi de orice profil de facultate.
studiile postuniversitare, cum se vede in art. 70, asigura "specializare", "extindere si perfectionare".
te poti "specializa" intr-un domeniu economic, nefiind de meserie economist?
sau sa "extinzi" si "perfectionezi", ce?
"sustinerea unei disertatii", in alt domeniu, poate schimba o meserie?!

sau se va merge "la doua capete"?! :rolleyes:

... daca sunt primiti, eu cred ca e asa, "de amoru' artei", si ca sa li se ia banii:))

parerea mea e ca nu se poate inregistra la itm un contract pe post de economist, pe baza de diploma matematica (atunci poate fi si de inginer, medic, sau profesor de sport:rolleyes: ) plus diploma de master management financiar.

de fapt, la itm e testu'B-) ... sau poate intervine un specialist in resurse umane, sa ne spuna care e practica acolo...

ps
ase-ist fiind, am admirat tot timpul politehnica... mi-ar place sa sustin acolo o "disertatie"... si sa "ma fac" (si) inginer;)



Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii postuniversitare s.stefan s.stefan Buna ziua, Vreau sa ma inscriu la un examen si mi se cer studii postuniversitare. Din definitie, eu inteleg ca studiile postuniversitare sunt cele efectuate ... (vezi toată discuția)
Studii universitare de lungã sau de scurtã duratã flodac flodac Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți În anul 2008 am absolvit cu examen de licență cursurile de 4 ani (I.D.) ale Facultății de ... (vezi toată discuția)
Studii postuniversitare vulpitza70@yahoo.com vulpitza70@yahoo.com Ce Studii trebuie sa aiba o persoană pentru a se înscrie la un concurs pentru ocuparea unei funcții publice de conducere? Are studii universitare de lungă ... (vezi toată discuția)