avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii \"ajutor nastere pentru mamici\"
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

"ajutor nastere pentru mamici"

in cazul in care CCM pe 2011-2014 nu a fost aprobat, nu exista CCM incheiat la nivel de agent economic privat si nici in regulamentul intern sau CIM nu s-a stabilit nimic referitor la ajutorul acordat mamicilor la nastere, am urmatoarea intrebare:
angajatorul poate aproba (eventual prin decizie interna) ca in baza cererii inaintate de salariata care a nascu (dovedit cu copIe certificat de nastere), sa aprobe plata un ajutor la nastere cu respectarea prevederilor art.55 alin.4 lit. a din legea nr.571/2001 - Codul Fiscal care prevede:
"Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
a ......., ajutoarele pentru naştere, ......"
va multumesc

Alte discuții în legătură

Art 55, lit c, ccm lnn ContSters60781 ContSters60781 Am vazut ca sunt multe discutii pe tema salariului mediu pt mamici. As vrea sa recapitulez aceste informatii de pana acum, pentru a fi sigura ca nu gresesc. Va ... (vezi toată discuția)
Se mai acorda salariul mediu pe unitate la nasterea unui copil??? corina.trandafir corina.trandafir Buna ziua! in CCM la niv national 2007-2010 - Art. 51.se specifica: - in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor ... (vezi toată discuția)
Angajator - plata transport angajati ? oanaportar oanaportar - ART. 21 Cod fiscal. Cheltuieli – Cheltuieli deductibile limitat alin. 3 Urmatoarele cheltuieli au deductibilitate limitata: c) cheltuielile sociale, ... (vezi toată discuția)