avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare bugetari
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare bugetari

Buna ziua,
Lucrez in domeniul bugetar. Sunt referent resurse umane. A implinit ieri varsta de pensionare. I-am depus dosarul de pensionare si i-am facut decizia de incetare a CIM. Sefa serv.a zis ca se mai poate pastra in activitate. Eu am insistat ca nu, odata implinita varsta de pensionare la bugetari nu mai poate sta in activitate. Va rog sa ma ajutati daca am dreptate cu o lege anume, concret negru pe alb. Nu vreau sa cad eu de vina mai tarziu. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:10, 29 Ianuarie 2012
Nu exista "prevederi pentru bugetari". Exista legislatie care se aplica in cazul functionarilor publici si exista legislatie care se aplica in cazul personalului contractual din institutiile publice. Daca discutam despre CIM, inseamna ca discutam despre o persoana care este personal contractual, situatie in care se aplica prevederile Codului muncii. CIM existent inceteaza de drept la datele prevazute in art. 56, alin. (1), lit. c) Codul muncii.
Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
......................................
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
.......................................
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)—j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am 62 de ani si sunt angajat la primarie contractual ... adi58 adi58 Buna ziua, Am 62 de ani si sunt angajat la primarie contractual pe post de referent I A. Am depus actele de pensionare cu reducerea virstei standard de ... (vezi toată discuția)
Angajare după pensionare Trifan Marcel Trifan Marcel Am ieșit la pensie.Nu știu dacă întreprinderea privată la care lucrez a primit decizia de pensionare de la Casa de Pensii,dar lucrez în continuare de ... (vezi toată discuția)
Ajutor bryan bryan angajez pensionar , pensionat pt. limita de varsta. intr-o unitate bugetara pe un post de contractual( nu functionar public) Ma poate ajuta cineva cu ... (vezi toată discuția)