avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale publicare convocator AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

publicare convocator AGA

am publicat convocatorul de AGA in Monitorul Oficial cu 32 de zile inainte de data stabilita drept data intalnirii. Ziarul n-a vrut sa imi publice pana nu le-a intrat banii in cont, deci au mai trecut 2 zile si abia a treia zi l-a publicat. Am deci 29 de zile (incluzand ziua publicarii si fara a pune la socoteala ziua in care are loc AGA). In legea 31 spune ca nu se poate tine intalnirea in mai putin de 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial. Mai apoi spune ca se publica si in ziar, insa nu conditioneaza de vreun termen ca cel de 30 de zile la M.Of. E OK sa o tin asa? O poate ataca cineva pe motivul 30 zile de la publicarea in ziar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Dumitrescu , Consilier juridic 15:50, 28 Octombrie 2008
Asupra acestui subiect parerile judecatorilor sunt impartite. Au existat situatii in care judecatori de la Tribunalul Buc. Sec. Comerciala au interpretat ca termenuld e 30 de zile trebuie sa se aplica deopotriva si la monitoul oficial si la ziar. Aceasta interpretare a derivat din alineatul 3 al articolului 117 din legea 31 care impune obligatia publicarii convocarii AGA si la Monitor si la un ziar.
Alti judecatori tot de la Trib. Buc. au apreciat ca doar alineatul 2 al art. 117 se refera la termenuld e 30 de zile calculat de la data publicarii in Monitorul oficial a convocatorului AGA.
concluzia|: nu exista un punct de vedere unitar in ceea ce priveste aceasta chestiune. ramane sa speri ca nimeni nu va contesta si nu va ridica in AGA tocmai aceasta problema. Mult asucces!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare aga atenastef atenastef La societatea la care sunt angajata se doreste convocarea AGA ordinara ptr.data de 15.05.2012. In acest caz cand ar trebui sa transmit convocarea la M.Of. ... (vezi toată discuția)
Acord asociat pentru dizolvare? matkat07 matkat07 Buna ziua! In prezent sunt administator la un SRL transformata din S.A. cu sase actionari din care cinci sunt activi iar al saselea membru detine ... (vezi toată discuția)
Completare convocator modificare data sedintei robertsega32 robertsega32 Un convocator AGA la un SA poate fi modificat, in sensul completarii lui si a modificarii datei acestei adunari sau trebuie facuta o noua convocare si anularea ... (vezi toată discuția)