avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1971 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA scoatere din evidenta ca platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

scoatere din evidenta ca platitor de TVA

Va rog sa-mi spuneti daca odata cu depunerea acestui formular este obligatorie plata TVA pentru stocul de marfa existent pentru a fi scos din evidente ca platitor TVA.
Multumesc!


Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:33, 27 Ianuarie 2012
trebuie sa procedati la ajustarea tva aferenta achizitionarii de bunuri si servicii dupa data de 30.09.2011.

art. 152, alin 7 cod fiscal
În ultimul decont de taxă depus, persoanele impozabile au obligația să evidențieze valoarea rezultată ca urmare a efectuării tuturor ajustărilor de taxă, conform prezentului titlu. Prin excepție, persoanele impozabile care solicită în cursul anului 2012 scoaterea din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform prezentului alineat nu au obligația să efectueze ajustările de taxă corespunzătoare scoaterii din evidență pentru bunurile/serviciile achiziționate până la data de 30 septembrie 2011 inclusiv.
concret , va plati TVA doar pe stocul existent inca achizitionat dupa 30.09.2011??
Multumesc!
da, la nivelul tva deductibila din facturile furnizorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva Mariana Trufin Mariana Trufin Daca o societate vrea sa iasa din evidenta tva, incepand cu 1 ianuarie 2012, ( nu a depasit cifra de afaceri de 35.000 euro), trebuie sa plateasca ceva in ... (vezi toată discuția)
Trecere de la platitor de tva la neplatitor mirunadinu mirunadinu Doresc sa trec o SC de la platitor de tva la neplatitor. Daca in perioada urmatoare, in care SC este neplatitoare de TVA doresc sa vand din mijloacele de ... (vezi toată discuția)
Tva - scoaterea din evidenta platitorilor grig1965 grig1965 buna ziua Sunt administratorul unei firme cu cifra de afaceri pe 2012 si 2013 pana in prezent sub plafonul de 220000 ron dar sunt in continuare platitor de ... (vezi toată discuția)