avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Buna ziua.
Va rog daca cineva poate sa ma informeze cum ma pot reangaja daca:
- trebuie sa depun dosarul pt indemnizatie de creste a copilului pe 1 an de zile, in declaratie trebuie mentionat obligatoriu data la care copilul implineste 1 an de zile, dar legea spune ca pentru a primi stimulent de 500 de lei trebuie sa ma reangajez mai repede de un an. Sunt cadru didactic si daca in cererea de suspendare a activitatii am mentionat data la care copilul implineste 1 an de zile MA POT REANGAJA MAI REPEDE IN INVATAMANT?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:03, 25 Ianuarie 2012
1. Da, puteti reveni din CCC pana la 1 an inainte de a implini copilul 1an, pentru a putea benefica de stimulentul de insertie.

2. Nu e vorba de o reangajare ci de o revenire pe acelasi post prevazut in contractul individual de munca (pe perioada CCC cesta este suspendat nu incetat).

3. Daca aveti pe cineva sa aiba grija de copil puteti beneficia de stimulentul de insertie fara sa intrati efectiv in CCC, asa cum spune Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Persoana îndreptăţită solicită direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, neexprimându-şi opţiunea de a beneficia de concediu de creştere a copilului până la împlinirea vârstei de un an de către copil.

Solutie:
Persoana îndreptăţită poate solicita direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, denumită în continuare OUG nr. 111/2010. Dacă la momentul cererii persoana solicită de la început stimulentul de inserţie, se consideră că şi-a exprimat opţiunea pentru varianta de concediu/indemnizaţie lunară sau, după caz, stimulent, prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 111/2010. Această opţiune nu mai poate fi modificată pe parcurs, însă persoana poate reveni în concediu de creştere a copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de un an, cu plata unei indemnizaţii aferente concediului şi poate continua apoi cu stimulentul de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, în situaţia în care se reîntoarce la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil deea-lex deea-lex Buna ziua!am o intrebare cu privire la concediu pt cresterea copilului.Daca o persoana care a solicitat CCC/optand pt 1 an, nu a beneficiat de CCC, deoarece a ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie- concediu crestere copil cristi_marcu cristi_marcu As dori a știu dacă optez prima data spor de inserție dacă pot trece apoi în concediu de creștere a copilului ??? (vezi toată discuția)
Pot intra din stimulent in ccc? georalu1979 georalu1979 Sunt in stimulent crestere copil,copilul implineste un an in octombrie,pot intrerupe serviciul ca sa pot intra in CCC? (vezi toată discuția)