avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autoturism promis spre vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autoturism promis spre vanzare

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat vis a vis de problema mea. La sfarsitul lunii martie 2010 pt ca sotia mea era insarcinata am hotarat sa i vand masina. Un "prieten" care cunostea masina a dorit sa o cumpere. Auto era inmatriculat in mod legal pe numele nasului meu in bulgaria cu toate drepturile de folosinta pt noi in romania. Amicul cunostea acest fapt si a dorit in continuare sa o cumpere dar pt ca nu avea banii toti (3500euro) am consimtit sa i dea in rate dar sa nu depaseasca 3 luni adica luna iunie. In acest sens am semnat si o hartie cu martori cum ca i am imprumutat 3500 euro cu data scadenta in iunie) la 1 luna m a sunat din bg nashul meu sa mi spuna ca are o problema cu banca acolo , ca nu mai poate sa plateasca , ca a trecur toate bunurile pe alt nume si ca ar fi bine sa schimb proprietarul masinii sa nu raman fara ea si sa o ia banca din bg. Eu de buna credinta i am spus amicului, i am luat numerele si acetele eu urmand sa o radiez din bg si el sa caute un alt proprietar. Din momentul ala nu am mai vazut nici banii nici masina el refuzand macar sa mi o arate ca exsta. Eu acteleel masina. Intre timpam incercat cateva concilieri amiabile insa fara rezultat el si amicii lui amenintandu ma sistematic sa le dau ori banii ori actele. Eu le am spus ca nu merge asa ii dau banii ce i a platit pana acum in aceleasi conditii in care i am Primit si eu de la el. Am fost la politie am declarat ce am spus si aici si totul este intr unpunct mort de anul trecut. Ce pot face sa recuperez ori masina ori banii? Ce sanse am ? Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Ce pot păți? plângere pentru abuz de încredere și înșelăciune Andreea veronica Andreea veronica Am si eu o problema.acum o luna am adus o masina in tara propietarul masiini sa intors inapoi in italia sa radieze masina urmand sami trimeata actele masinii ... (vezi toată discuția)
Act de vazare cumparare -ajutor? nikolos nikolos am facut in 2005 imprumut bancar [ banca y ] nevoi personale cu buletinul nu am gajat cu nimic intre timp am facut in 2007refinantare a creditului pe zece ani ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament ipotecat liliana69 liliana69 Am o problema cu un apartament pe care l-am contractat in 2007 si achitat in intregime in 2008, care acum este gata. Am fost chemata sa semnam actele, dar am ... (vezi toată discuția)