avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca pierduta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca pierduta

Buna seara! Am descoperit astazi ca nu imi gasesc cartea de munca desi stiu foarte bine ca mi-a fost data de firma unde lucram anul trecut, pentru ca numai este nevoie sa fie tinuta de angajator. Nu am prea multa experienta trecuta in ea, am lucrat la 2 firme de cand am terminat facultatea, respectiv 4 ani cumulati. Cum se procedeaza acum, trebuie sa solicit eliberarea unui duplicat? Va rog sa ma ajutati sa stiu ce trebuie facut pentru a nu avea probleme la o noua angajare. Multumesc!
Atat timp cat nu mai este nevoie de forma fizica a cartii de munca nu aveti nici o problema mai departe la angajare.
Inteleg ca ati lucrat doar dupa 01.04.2001. In acest caz puteti solicita de la casa de pensii o adeverinta privind stagiul de cotizare realizat.

Doar vechimea in munca inainte de 01.04.2001 se dovedeste cu cartea de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
ana-cer, moderator
Art. 279 (1) C.mun. dispune ca, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca. ...

Daca ati pierdut carnetul de munca, atunci il declarati pierdut la Monitorul Ofical, dupa care solicitati fostilor angajatori eliberarea unor adeverinte de vechime pentru perioadele lucrate.
Exista vre-un site unde se pot vizualiza datele de angajare a unei persoane, respectiv firma angajatoare, perioada etc? Cum se tin evidentele acestea daca numai este necesara cartea de munca?
La Casa de pensii puteti solicita eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare , contra unei sume de bani ... in acest certificat sunt mentionate perioadele lucrate la fostii angajatori ...

Evidenta vechimii in munca se face pe baza unui program REVISAL ... la nivelul Inspectiei Muncii exista o astfel de baza de date incepand cu data de 01.01.2007.

Alte discuții în legătură

Carte de munca ang671 ang671 buna ziua,ce pasi trebuiesc urmati pentru a afla ce vechime am in campul muncii unde pot merge sa ma interesez va rog. In cazul in care nu mi se gaseste ... (vezi toată discuția)
Carte de muncă Maria.ro Maria.ro Bună ziua am pierdut cartea de munca si as vrea să vă întreb pot să merg la instituțiile unde am lucrat să obțin o adeverință ptr anii pe care i-am ... (vezi toată discuția)
Recuperare vechime catalina10 catalina10 cum pot să recuperez anii de munca daca am pierdut cartea de munca am lucrat la Pionierul fabrica de încălțăminte? (vezi toată discuția)