avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale case de marcat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

case de marcat

cine ma poate lamurii daca instructorii auto PFA CU NORMA DE VENIT trebuie sa foloseasca si case de marcat?
ce alte acte trebuie sa intocmeasca(registre de evidenta etc)
precizez din nou : incadrat la finante cu norma de venit deci cu impozit fix stabilit de finante.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: adibocu , utilizator 20:11, 1 Noiembrie 2008
OUG nr.44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale prevede la art.15:
Art. 15. - Persoana fizica autorizata, titularul intreprinderii individuale si reprezentantul intreprinderii familiale vor tine contabilitatea in partida simpla, potrivit reglementarilor privind organizarea si conducerea evidentei contabile in partida simpla de catre persoanele fizice care au calitatea de contribuabil, in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Este cazul, deci, sa cereti la Finante precizari detaliate privind documentele contabile si casele de marcat. in situatia PFA incadrat cu norma fixa de venit.
LEGEA 571/2003 CITITI ALINIATUL 9 VA ROG
Stabilirea venitului
net din activităţi
independente, pe
baza normelor
de venit Art. 50. - (1) Venitul net dintr-o activitate independentă, care este desemnată conform alin. (2), şi care este desfăşurată de către contribuabil, individual, fără salariaţi, se determină pe baza normelor de venit.

(2) Ministerul Finanţelor Publice elaborează normele care conţin nomenclatorul activităţilor pentru care venitul net se stabileşte pe bază de norme de venit şi precizează regulile care se utilizează pentru stabilirea acestor norme de venit.

(3) Direcţiile generale ale finanţelor publice teritoriale au obligaţia de a stabili şi publica anual normele de venit înainte de data de 1 ianuarie a anului în care urmează a se aplica normele respective.

(4) În cazul în care un contribuabil desfăşoară o activitate independentă pe perioade mai mici decât anul calendaristic, norma de venit aferentă acelei activităţi se corectează astfel încât să reflecte perioada de an calendaristic în care a fost desfăşurată activitatea respectivă.

(5) Dacă un contribuabil desfăşoară două sau mai multe activităţi desemnate, venitul net din aceste activităţi se stabileşte pe baza celei mai ridicate norme de venit pentru respectivele activităţi.

(6) În cazul în care un contribuabil desfăşoară o activitate din cele prevăzute la alin. (1) şi o altă activitate care nu este prevăzută la alin. (1), atunci venitul net din activităţile independente desfăşurate de contribuabil se determină pe baza contabilităţii în partidă simplă, conform art. 49.

(7) Venitul net din activitatea de transport de persoane şi de bunuri în regim de taxi se determină pe baza normelor de venit.

(8) Dacă un contribuabil desfăşoară activitate de transport de persoane şi de bunuri în regim de taxi şi desfăşoară şi o altă activitate independentă, atunci venitul net din activităţile independente desfăşurate de contribuabil se determină pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă, conform art. 49. În acest caz, venitul net din aceste activităţi nu poate fi inferior venitului net stabilit pe baza normei de venit pentru activitatea de transport de persoane fizice şi de bunuri în regim de taxi.

(9) Contribuabilii care desfăşoară activităţi pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit nu au obligaţia să organizeze şi să conducă evidenţa contabilă în partidă simplă pentru activitatea respectivă.


SANT CEVA MODIFICARI LA LEGEA 571/2003 ART 50 ALIN 9?
Da,sunt: in Codul fiscal actualizat pana la data de 01.07.2008, este vorba de art.49 alin.8:
(8) Contribuabilii care desfasoara activitati pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit nu au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitate in partida simpla pentru activitatea respectiva.
Continutul este acelasi, rezulta ceea ce dvs. ati inteles, nu aveti obligatia sa organizati si sa conduceti contabilitatea in partida simpla.

atunci daca nu trebuie sa tin contabilitate ce rost are casa de marcat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat si intreprinderea individuala fia126 fia126 Sunt administratorul unei intreprinderi individuale: -este vorba de o florarie intr-un complex comercial -nu sunt platitor de t.v.a. -nu tin contabilitate ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa iulia1970 iulia1970 Ce acte contabile trebuie sa am ca vanzator de legume si fructe? Imi trebuie contabil neaparat sau o pot tine singur contabilitatea? (vezi toată discuția)