avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin fara acordul parintelui ce are copilul in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin fara acordul parintelui ce are copilul in incredintare

buna ziua!fetita mea a implinit 14 in iulie 2011.din cauz ca tatal nu a venit sa semneze fetita fiind incredintata lui in urma divortului nu am facut buletinul.fetita locueste cu mama dar in hotarare este in ingrijirea tatalui am inceput procesul de reancredintare dar o sa dureze .ce se intampla?o sa fie probleme ca nu iam facut buletinul pana in momentul de fata?multumesc
Cel mai recent răspuns: codreamaria , utilizator 11:08, 4 Februarie 2012
Normal ar fi trebuit sa mergeti in cel mult 15 zile de la data implinirii varstei de 14 ani.Dupa aceasta perioada puteti primi amenda contraventionala de pana la 80 lei.
Mergeti dvs. cu fetita, daca va locui oricum la dvs., intrucat in buletin va fi trecut domiciliul unde va locui fetita si nu domiciliul parintelui caruia ii este incredintat copilul.
~ Conținut șters la cerere ~
am fost la starea civila dar functionara mia spus ca am nevoie de semnatura tatalui fiindca fetita a fost incredintata lui prin hotarare judecatoreasca.tatal nu este de gasit nici macar la procesul de reancredintare nu sa prezentat.exista alta cale sa pot face cartea de indentitate pentru fetita?multumesc
Daca nu il gasiti pe tata singura solutie este sa solicitati instantei de tutela incredintarea minorei in regim de urgenta pe motivul ca cel caruia ii era incredintata a parasit-o si nu este de gasit. Dupa care va preyentati urgent la evidenta persoanei pentru solicitarea actului de identitate.
Minorul trebuie sa mearga la evidenta persoanelor, in acest caz, insotit de tata. Domiciliul minorului trebuie sa fie, in acest caz, acelasi cu domiciliul tatalui. Se poate face domiciliul copilului la mama doar cu acordul tatalui. Cel mai bine interesati-va daca dureaza mai putin obtinerea unei curatele decat reincredintarea minorului.
Acum amenda nu cred ca o sa va dea nimeni daca explicati care sunt motivele de s-a intarziat cu actul de identitate.

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma urgent cu un raspuns - carte de identitate la 14 ani alexaalexandra alexaalexandra Buna ziua am si eu o mare problema...in urma divortului de sotul meu fiul nostru cu toate ca mi-a fost incredintat mie de bunavoie s-a mutat la tatal lui(dar ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului la tata ContSters179554 ContSters179554 va rog sa ma sfatuiti ce pot face pt ca copilul ia fost incredintat fostului sot si el sta impreuna cu minora si concubina la petrosani,iar eu locuiesc in ... (vezi toată discuția)