avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... AJUTATI-MA URGENT CU UN RASPUNS - carte de identitate ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

AJUTATI-MA URGENT CU UN RASPUNS - carte de identitate la 14 ani

Buna ziua
am si eu o mare problema...in urma divortului de sotul meu fiul nostru cu toate ca mi-a fost incredintat mie de bunavoie s-a mutat la tatal lui(dar in hotarirea de divort este inca in grija mea),in luna iulie implineste 14 ani si trebuie sa-i fac buletinul si m-ar interesa daca poate cineva sa ma ajute si sa-mi spuna exact ce acte sint necesare avand in vedere si faptul ca nu locuim in aceeasi localitate iar fostul sot doreste sa-i facem buletinul pe adresa lui.
Va multumesc anticipat!
Intocmiti o declaratie de consimtamant in care sa va exprimati acordul ca in actul de identitate al minorului sa fie inscrisa adresa la care acesta locuieste in mod statornic. Este necesara aceasta declaratie deoarece minorul trebuie sa depuna la dosarul cu documente si hotararea de divort a parintilor sai. Declaratia se da in nume propriu daca insotiti minorul la ghiseu, daca nu il insotiti este nevoie sa fie intocmita la notar.

Multumesc mult pentru raspuns si daca ma mai puteti ajuta cu un sfat...copilul implineste in luna iulie 14 ani si m-ar interesa daca as putea merge in decursul acestei luni ptr.a-i face buletinul.
Cu stima
Laura
Prima carte de identitate se poate face doar dupa implinirea varstei de 14 ani - in termen de 15 zile.
Offfff multumesc ptr.raspuns,cred ca singura solutie va fi sa dau declaratie prin notar si sa mearga doar fostul sot ptr.ca in iulie nu voi fi in tara:( din cauza asta am intrebat daca se poate face si mai devreme...asta este
Multumesc frumos!
Avem amandoi sentinta de divort(definitiva si irevocabil) imediat dupa terminarea divortului am fost chemati sa ne ridicam fiecare aceste sentinte,banuiesc ca sint identice si nu mai este nevoie si de copie dupa sentinta mea:-/

Alte discuții în legătură

Parinte divortat,fara custodia copilului de 14 ani,probleme la emiterea primului buletin! Rough Rough Eu si sotia suntem divortati in regula,custodia copilului revenindu-i mamei exclusiv. Dupa scurta perioada ne-am reintregit familia,in concubinaj (de 8 ... (vezi toată discuția)
Intrebare - carte de identitate la 14 ani Oana911 Oana911 Buna ziua.am o intrebare.va rog sa_mi raspundeti daca se poate.. in urma cu 23 de ani fam. mea a primit o locuinta de la primarie cu chirie. Pe contract ca si ... (vezi toată discuția)
Buletin la 14 ani floralin floralin buna seara.am fetita care face 14 ani pe 20 aprilie ,doresc sa stiu ce acte ami sunt necesare eu fiind divortata de tatal ei si recasatorita .vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)