avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parinte divortat,fara custodia copilului de 14 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parinte divortat,fara custodia copilului de 14 ani,probleme la emiterea primului Buletin!

Eu si sotia suntem divortati in regula,custodia copilului revenindu-i mamei exclusiv.
Dupa scurta perioada ne-am reintregit familia,in concubinaj (de 8 ani).A sosit momentul in care copilul implineste 14 deci se impune necesitatea buletinului,insa mama e plecata in strainatate de 4 ani.Sotia nu mi-a incredintat legal custodia in tot acest timp,ea e tutore scriptic,iar eu faptic.
In cazul in care imi trimite o imputernicire de la consulatul roman din tara in care se afla,exista riscul de a intampina probleme de genul autosesizarea autoritatilor pentru ca nu mi-a lasat-o la modul legal?!
***Un politist mi-a expus acest scenariu ca o mare probabilitate,ajungandu-se (prezumtiv) pana chiar la caderea din drepturile parintesti ale sotiei... Sfaturi?
Cu multa stima O.M.Daniel
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 14:02, 3 Februarie 2014
Ce v-a zis politistul e o aiureala.
Copilul va avea adresa in buletin comuna cu a mamei ?
Sunteti proprietarul spatiului de locuit ?

Data fiind situatia in fapt puteti cere stabilirea domiciliului fetei la dvs si exercitarea autoritatii parintesti in comun - asta ar trebui sa obtineti relativ usor.
Pentru problema eliberarii buletinului:
"Pentru minorul care, desi a fost încredintat, prin hotarâre judecatoreasca, unuia dintre parinti, locuieste statornic la celalalt parinte, se solicita declaratia de consimtamânt a parintelui caruia i-a fost încredintat, din care sa rezulte ca este de acord ca în actul de identitate al minorului sa fie înscrisa adresa la care acesta locuieste statornic.
Declaratia prevazuta poate fi data la ghiseu, în prezenta personalului serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor, iar în situatiile în care parintele nu se poate prezenta la ghiseu, declaratia trebuie sa fie autentificata la notarul public sau, dupa caz, la misiunea diplomatica a României din statul în care acesta se afla.
" (cf M.A.I.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma urgent cu un raspuns - carte de identitate la 14 ani alexaalexandra alexaalexandra Buna ziua am si eu o mare problema...in urma divortului de sotul meu fiul nostru cu toate ca mi-a fost incredintat mie de bunavoie s-a mutat la tatal lui(dar ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)
Intrebare - carte de identitate la 14 ani Oana911 Oana911 Buna ziua.am o intrebare.va rog sa_mi raspundeti daca se poate.. in urma cu 23 de ani fam. mea a primit o locuinta de la primarie cu chirie. Pe contract ca si ... (vezi toată discuția)