avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare CIM crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare CIM crestere copil

O salariata intra in concediu ingrijire copil pana la 2 ani. Copilul implineste 2 ani pe 25.01.2012. Suspendarea include data de 25.01.2012?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:30, 27 Ianuarie 2012
Da, este ziua in care copilul implineste 2 ani. Azi, 26, mama/salariata ar trebui sa reia activitatea.
Data de 25.01.2012 este ultima zi de suspendare a c.i.m. ... asa cum vi s-a spus, astazi trebuia sa-si reia activitatea ...
In acest sens, salariata trebuia sa va faca o cerere de reluare a activitatii ... in lipsa acesteia, angajatorul are posibilitatea de a emite o decizia prin care sa se constate ca a incetat suspendarea c.i.m. si cu data de 26.01.2012 salariata trebuia sa-si reia activitatea.
Asa am procedat, dar la inregistrarea in Revisal nu-mi da voie sa trec data reluarii activitatii 26, ci 25. Sper sa nu am probleme cu ITM.
Am avut cazuri similare, inspectorii de la ITM (pe timpuri) mi-au spus ca prima zi de lucru este ziua in care face 2 ani copilul, in acest caz 25. De aceea i se spune concediu crestere copil PANA la varsta de 2 ani si probabil si Revisalul da eroare...
De aceea i se spune concediu crestere copil PANA la varsta de 2 ani

I se spune asa fiindca salariata are dreptul la acest concediu pana in ziua in care copilul implineste 2 ani, dar are dreptul si sa renunte total sau partial la el in toata aceasta perioada.

Alte discuții în legătură

Revenire dupa concediu crestere copil in revisal eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Am nevoie de un raspuns urgent O salariata are contractul de munca suspendat pentru CCC in intervalul 19 oct 2010- 26 aug 2012. Salariata si-a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa concediu crestere copil anymaryh anymaryh Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o salariata caruia ii inceteaza ccc in data de 3 martie 2012, incepand cu 4 martie ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic + lichidare la zi Loredana_84 Loredana_84 O salariata doreste lichidarea la zi, cu prima zi in care revine din concediu crestere copil. Pentru revenirea din CIC am intocmit un act aditional de revenire ... (vezi toată discuția)