avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical dupa concediu crestere copil

Buna seara!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o salariata caruia ii inceteaza ccc in data de 3 martie 2012, incepand cu 4 martie ar trebui sa inceapa activitatea, dar are probleme medicale si imi va aduce concediu medical boala obisnuita. Care este baza de calcul si numar zile calcul a concediului medical ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:47, 21 Octombrie 2015
1.Pentru baza veti insuma valoarea indemnizatiilor de ccc din ultimile 6 luni anterioare concediului medical,respectiv februarie si ianuarie 2012 si seprembrie,octombrie,noiembrie decembrie 2011.(angajata va trebui sa va prezinte in acest sens o adeverinta emisa de platitorul indemnizatiei de ccc)
2.Pt. calculul mediei zilnice a bazei de calcul ,veti avea in vedere totalul zilelor lucratoare din intervalul septembrie 2011-februarie 2012,mai precis veti raporta valoarea calculata dupa cum v-am explicat,a bazei de calcul,la acest nr. de zile.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
ContSters136493, utilizator
Buna ziua!

O primavara frumoasa va doresc!

Am primit de la angajata o adeverinta emisa de platitorul indemnizatiei de ccc in care este trecuta suma pentru fiecare luna.
Baza de calcul la un concediu medical este salariul brut realizat in luna?

In acest caz de ex. este trecuta suma de 1210 lei, care este suma neta incasata de angajata .
Este corect ca baza de calcul sa fie 6 luni *1210 ? nu imi este clar deoarece este suma neta incasata !!

Multumesc anticipat!
1. Suma de 1210 lei este suma neta = suma bruta deoarece indemnizatia pentru CCC nu este supusa niciunei retineri.
2. Asadar mergeti cu calculul pe 1210 lei.
copilul implineste 2 ani pe 3 martie 2012 (sambata), angajata trebuie sa inceapa activitatea pe 4 martie (duminica), prima zi de lucru fiind luni (5 martie), cu ce data ii intocmesc decizia de incetare a suspendarii pentru crestere copil?

Multumesc anticipat!
Cu data de 4 martie,chiar daca activitatea efectiva incepe pe 5,fiind prima zi lucratoare dupa ce copilul implineste 2 ani.

Alte discuții în legătură

Data reluarii activitatii si incetare cim cf art. 55, lit. b) codul muncii dupa ccc Bubinubi Bubinubi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarele probleme privind reluarea activitatii dupa CCC, si depunerea demisiei cf. 55 b CM: Pe data de 02.03.2012, ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim madylumy madylumy buna dimineata, am si eu o intrebare: un salariat aflat in concediu fara plata perioada 03 ianuarie - 29 februarie, data sfarsit suspendare este 29 feb., dar ... (vezi toată discuția)
Data sfarsit suspendare=data incetare suspendare? gabrieladina gabrieladina In cazul unei angajate care revine de pe CCC, cand se opereaza in revisal incetarea suspendarii, data incetarii suspendarii este identica cu data sfarsitului ... (vezi toată discuția)