Buna ziua, am urmatoarea problema :am intentat actiunea de divort care s-a si incheiat ,amiabil,nu s-a facut partaj , minorele au ramas cu mine. Fostul sot este DIR GRAL al societatii familiei lui , administator la o alta societate.Ambele societati au contractat credite si linii de credit de-a lungul timpului, pentru care am semnat la randu-mi (ca si sotie).Intrebarea mea este :care mai sunt indatoririle mele acum , catre bancile in cauza ,dupa ce s-a pronuntat sentinta definitiva ? Se poate introduce o cerere de partaj si la cateva luni de la pronuntarea sentintei(casnicia a durat 12 ani;dupa cati ani de casnicie devin bunuri comune)?in cazul partajului ,daca se mai poate introduce , se obtin si datoriile catre banci?????Va multumesc anticipat.
In cazul acesta indatoririle Dvs. catre bancile respective au ramas aceleasi. Nici divortul, si nici partajul bunurilor comune nu pot schimba situatia, veti ramane in continuare garant pana la achitarea creditelor. Ar fi o singura solutie si anume sa fiti inlocuita de un alt garant (atat beneficiarul creditului, cat si banca trebuie sa fie de acord).
Divort si partaj
olive_ro
Buna,
Rog raspuns la urmatoarea situatie. Sunt casatorita de 8 ani, fara copii. In momentul de fata sotul solicita divortul, iar actiunea de partaj se va ... (vezi toată discuția)