avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Acum 10 zile am introdus la tribunal actiunea de divort din culpa comuna, impreuna cu partajul. La partaj am cazut de acord cu sotul meu ce si cum impartim. In actiunea de divort este specificat ca impartirea se face 50%-50%, a spus avocata ca asa se face, urmand ca dupa divort sa facem tranzactia si sa impartim asa cum am cazut de acord. Totusi, acum el are dubii, se gandeste ca mi-a lasat prea mult. Daca se razgandeste mai poate face ceva? Prima infatisare o avem peste 3 saptamani.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:45, 30 Octombrie 2008
Prezumţia relativă a achiziţionării bunurilor cu contribuţia egală a soţilor poate fi infirmată prin orice mijloc de probă, de oricare din părţi care, la împărţeală, ar pretinde o contribuţie mai mare.
Daca aveti avocat intrebati-l.

Daca vreti lamuriri de la noi (ori ... si de la noi) lamuriti-ne intai daca cererea asta:
- e o cerere semnata in comun (divort prin acord in lipsa de copii minori)
- sau e o cerere introdusa de unul dintre dvs. in calitate de reclamant care-l cheama pe celalalt in calitate de parat pentru divort din culpa comuna.

ca sunt doua povesti diferite...

Daca e varianta 2, ziceti-ne care-i reclamant si care parat.
Reclamantul poate sa-si modifice/completeze cererea la prima zi de infatisare.
Paratul poate sa faca cerere reconventionala prin care sa emita pretentii fata de cererea reclamantului...
Adica lucrurile nu sunt inca batute in cuie, cam asta-i ideea.
Multumesc de raspunsuri. Am vorbit cu avocata si intradevar lucrurile nu sunt batute in cuie.
Divortul e din culpa comuna, cu copil minor, eu sunt reclamanta. Asupra partajului am cazut de comun acord, am depus si cererea de partaj dar sotul incepe acum sa aiba dubii. Eu sper insa ca nu se va razgandi, pentru binele copilului.
Oricum, ceva sigur n-o sa stiu pana nu se face tranzactia, asa ca o sa mai stau in dubii 3 saptamani.
in dubii... da
Dar in fapt nu stati chiar rau. Dvs. ati cerut impartirea in cote egale. Daca el ar vrea mai mult ii trebuie o reconventionala in care sa precizeze cota pe care o pretinde si sa si ... timbreze la valoare. Si dupa aceea va trebui sa si dovedeasca ce afirma (cum ca ar fi avut o contributie mai mare la dobandirea bunurilor).
Da, Nico are dreptate.
O sa iesiti cu bine din proces.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Cost proces divort copil minor si partaj-bucuresti crinamara crinamara Imi puteti spune care sunt costurile (aproximativ) unui divort cu copil minor si partaj, fara complicatii (infidelitate, parasirea domiciluilui de catre sot, ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj alina240 alina240 Buna ziua As dori un sfat in urmatoarea problema. Daca un cuplu divorteaza de comun acord, au un copil impreuna si sotul doreste sa-i lase sotiei si ... (vezi toată discuția)
Doresc un divort "elegant" dorin_bi dorin_bi Buna ziua, Dupa indelugi dezbateri, recunosc, cu ajutorul dumneavoastra, am ajuns la urmatoarea situatie (dupa multe intrebari puse pe forum in ... (vezi toată discuția)