As dori un sfat in urmatoarea problema.
Daca un cuplu divorteaza de comun acord, au un copil impreuna si sotul doreste sa-i lase sotiei si desigur copilului apartamentul in care locuiesc(bun comun), care ar fi procedura cea mai simpla?
Ma refer si la procedura de divort si partaj. Daca sotul este de acord sa-i lase sotiei apartamentul se mai face partaj? Mai trebuie platite taxe procentuale calculate la valoarea apartamentului? Daca da care ar fi cuantumul acestora? Exista ceva valoare de grila sau valoare de piata?
Cam cat timp ar dura toata procedura?
Ma intereseaza cea mai simpla, rapida si ieftina varianta. Pot fi reprezentati amandoi de un singur avocat?
Ambii soti au ajuns la concluzia ca nu are rost sa piarda bani degeaba si ca este si spre binele copilui ca situatia sa se rezolve amiabil.
Nu puteti prin acord dar puteti divorta fara scandal.
Nu va poate reprezenta un avocat pe amandoi, dar va puteti intelege...
La partaj se poate face tranzactie.
Termen pe divort veti avea probabil in ocombrie.
Pana in 2011 cred ca veti divorta daca va grabiti cu deschiderea procesului.
Puteti introduce actiunea de divort si solicitati desfacerea casatoriei din culpa comuna fiindca daca exista minori nu se poate divorta prin acord.
Din moment ce va intelegeti nu aveti nevoie de avocat cu atat mai mult cu cat in procesul de divort partile trebuie sa fie prezente personal asistate de avocat.
Nu pot fi reprezentate de acesta doar daca are procura speciala.
Intelegerea celor doua parti in ceea ce priveste impartirea bunurilor comune din casatorie se redacteaza intr-un document juridic, denumit tranzactie.
Solicitati desfacerea casatoriei din culpa comuna a sotilor iar sotul dv trebuie sa formuleze intampinare la primul termen solicita admiterea actiunii dv.
Pentru celelelalte capete de cerere, respectiv incredintare minor, program vizitare minor, partaj, formulati o tranzactie pe care o semnati amandoi in fata judecatorului.
Încheiata azi de catre noi partile:
… cu domiciliul in ...., având CNP … , si C.I. seria nr. …eliberat de la data de …, în calitate de reclamanta si
… , domiciliat in , …, judetul , având CNP … si C.I., serianr…eliberat de la data de … in calitate de pârât, în vederea stingerii litigiului dintre noi, ce face obiectul dosarului nr.al Judecatoriei , încheiem urmatoarea tranzactie:
Eu …iau in deplina proprietate si posesie apartamentul situata in …, compus din .... camere de locuit, cu o suprafata de m.p. si terenul aferent locuintei in suprafata de m.p. respectiv cota indiviza de % din teren.
Eu … sunt de acord cu luarea in deplina proprietate a imobilului descris mai sus de catre reclamanta.
Noi partlie am convenit incredintarea spre crestere si educare a minorei... catre reclamanta ...., cu obligarea subsemnatului.... la plata sumei de... reprezentand pensie de intretinere.
Aratam ca in aceasta modalitate întelegem sa stingem litigiul cu privire la imobilul descris mai sus si cu privire la pensia de întretinere in favoarea minorului .....si rugam instanta ca in temeiul art. 271-273 Cod pr. civila sa pronunte o hotarâre care sa consfinteasca învoiala noastra.”
Partaj
zuzi
Acum 10 zile am introdus la tribunal actiunea de divort din culpa comuna, impreuna cu partajul. La partaj am cazut de acord cu sotul meu ce si cum impartim. In ... (vezi toată discuția)