avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ

odata cu divortul se poate inainta si actiune pentru impartirea bunurilor totul prin intelegerea partilor?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:52, 13 Septembrie 2010
Cererea de partaj poate fi facuta ca si capat de cerere a actiunii de divort sau prin actiune separata. Fostii soti pot incheia o tranzactie cu privire la impartirea bunurilor comune, tranzactie de care instanta va lua act si o va consemna in sentinta.
Pentru a fi desfacuta casatoria partilor prin acord este necesar sa fie indeplinite doua conditii cumulativ si anume:
-sa fi trecut un an de la data incheiereii casatoriei si
- sa nu fi rezultat copii minori din aceasta casatoriei.
Daca nu sunt intrunite aceste conditii puteti desface casatoria din culpa comuna si sa solicitati instantei pronuntarea unei hotarari nemotivate.
In ceea ce priveste actiunea de partaj, nu toate instantele accepta judecarea cererii de partaj in cadrul celei de divort, exemplu Judecatoria Ploiesti.
Chiar daca veti depune tranzactia la primul termen de judecata trebuie sa achitati o taxa de timbru de 3 % din valoarea masei partajabile, taxa care va va fi restituita insa ulterior in intregime, iar daca tranzactia intervine ulterior primei zile de infatisare , taxa de timbru va fi restituita pana la jumatate din suma achitata, tinandu-se seama de actele procesuale deja indeplinite.
Angajati avocat.

ALEXANDRU07 a scris:

odata cu divortul se poate inainta si actiune pentru impartirea bunurilor totul prin intelegerea partilor?va multumesc!



Sunt instante care odata cu finalizarea divortului finalizeaza si partajul daca partile se inteleg si incheie o tranzactie.
Depinde unde aveti procesul.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez. ce trebuie sa fac? dorumid dorumid Am o casnicie de peste 20 ani, un copil major (student) si o sotie cu care nu ma mai inteleg si de care vreau sa divortez si sa fac si partaj. Pur si simplu nu ... (vezi toată discuția)
Partajul de comun acord amarasteanu amarasteanu Partajul se poate face o data cu divortul? Este un divort prin intelegere, iar la partaj am cazut de acord ca unul dintre soti sa-l despagubeasca pe celalalt ... (vezi toată discuția)
Partaj ghebosel_leu ghebosel_leu in cazul in care divortez si de comun acord cu sotia, ma inteleg asupra bunurilor din casa este vreo problema in desfacerea casatorie?multumesc mult. (vezi toată discuția)