avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul de comun acord

Partajul se poate face o data cu divortul? Este un divort prin intelegere, iar la partaj am cazut de acord ca unul dintre soti sa-l despagubeasca pe celalalt cu o suma, nefiind necesara evaluarea bunurilor sau enumerarea lor.

|
Cel mai recent răspuns: Alina2011 , utilizator 00:47, 13 Februarie 2011
DA, IN PRIVINTA PARTAJULUI INSTANTA VA DA O HOTARIRE CARE SA CONSFINTEASCA INTELEGEREA INTERVENITA.
Se poate depune tranzactie la termen insa majoritatea completelor de judecata disjung cererea de partaj si solutioneaza doar divortul , urmand sa acorde termen si un numar nopu de dosar in partaj .
[EDITAT]
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Aceasta este situatia si la Ploiesti, instanta nu solutioneaza niciodata partajul in cadrul procesului de divort chiar daca se depune tranzactia incheiata intre parti la primul termen de judecata.
Apoi, chiar daca veti incheia tranzactie pe partaj va trebui sa achitati taxa de timbru de 3 % din valoarea masei partajabile.
mai bine partajati la notar dupa divort.
gi_jane2 a scris:

mai bine partajati la notar dupa divort.


Si este recunoscut de lege? trebuie facut doar dupa divort?

Alte discuții în legătură

Divort nucusor nucusor cum se poate divorta ,impartii lucrurile(partaj) rapid si ieftin daca cei doi soti se inteleg si sunt de acord cu divortu si impartitul bunurilor? 9 (vezi toată discuția)
Pasii de parcurs pt. un partaj de comun acord si costul acestuia mihaela1276 mihaela1276 Buna ziua, Eu si fostul sot am achizitionat in timpul casatoriei doua apartamente prin credit ipotecar. Unul a fost deja achitat integral. M-am inteles cu ... (vezi toată discuția)
Divort + tranzactie partaj elenusht elenusht Buna ziua, Sunt in curs de divort, fara copii si am ajuns cumva la o intelegere in ceea ce priveste partajul. Urmeaza a doua infatisare a divortului unde ... (vezi toată discuția)