avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul de comun acord

Partajul se poate face o data cu divortul? Este un divort prin intelegere, iar la partaj am cazut de acord ca unul dintre soti sa-l despagubeasca pe celalalt cu o suma, nefiind necesara evaluarea bunurilor sau enumerarea lor.

|
Cel mai recent răspuns: Alina2011 , utilizator 00:47, 13 Februarie 2011
"În cazul în care conflictul mediat vizează transferul dreptului de proprietate privată privind bunurile imobile, părţile vor prezenta acordul redactat de către mediator notarului public sau instanţei de judecată pentru îndeplinirea condiţiilor de fond şi de formă impuse de lege. În această ipoteză, legiuitorul obligă părțile, sub sancțiunea nulității absolute a acordului încheiat, fie să revină în instanță (pentru încuviințarea acordului și pentru ca instanța să ia măsurile necesare în vederea îndeplinirii condițiilor de fond și formă impuse de lege), fie să se adreseze notarului public (pentru controlul de legalitate și îndeplinirea acelorași condiții impuse de lege)."
acordul asta are puterea unui contract sub semnatura privata, cum era si o tranzatie redactata de avocat si cand te prezinti la instanta pt incuviintare, pac te-a prins pt plata taxei de timbru.
nu cred sa fi lasat astia o asa portita..
Da, cica tot trebuie platita taxa de 3%, dar cel putin daca o faci prin mediere soliciti returnarea banilor. Informatie primita de la judecator.
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
Alina2011, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort nucusor nucusor cum se poate divorta ,impartii lucrurile(partaj) rapid si ieftin daca cei doi soti se inteleg si sunt de acord cu divortu si impartitul bunurilor? 9 (vezi toată discuția)
Pasii de parcurs pt. un partaj de comun acord si costul acestuia mihaela1276 mihaela1276 Buna ziua, Eu si fostul sot am achizitionat in timpul casatoriei doua apartamente prin credit ipotecar. Unul a fost deja achitat integral. M-am inteles cu ... (vezi toată discuția)
Divort + tranzactie partaj elenusht elenusht Buna ziua, Sunt in curs de divort, fara copii si am ajuns cumva la o intelegere in ceea ce priveste partajul. Urmeaza a doua infatisare a divortului unde ... (vezi toată discuția)