avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pasii de parcurs pt. un partaj de comun acord si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pasii de parcurs pt. un partaj de comun acord si costul acestuia

Buna ziua,

Eu si fostul sot am achizitionat in timpul casatoriei doua apartamente prin credit ipotecar. Unul a fost deja achitat integral. M-am inteles cu fostul sot asupra partajarii bunurilor comune: fiecare ia un apartament. Lui ii revine apartamentul mai mare, dar care inca mai este ipotecat, nefiind integral achitat. La creditul bancar pentru acest apartament eu apar in calitate de codebitor. As dori sa stiu urmatoarele:
- care sunt pasii de urmat pentru a face partajul de comun acord in instanta?
- care este costul unui astfel de partaj? In ce conditii se recupereaza taxa de timbru?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 21:41, 20 Aprilie 2012
1. Depuneti o actiune pentru desfacerea casatoriei si partaj.
2. Taxa judiciara de timbru este de 3% din valoarea masei partajabile. Mergeti la un Mediator, incheiati Acordul de mediere, il prezentati instantei la primul termen impreuna cu cererea de restituire integrala a taxei de timbru.
Am divortat in 2006. Cine stabileste valoarea masei partajabile? Poate fi orice valoare sau este conform unei grile, ca la notari?
Daca va intelegeti cu fostul sot, puteti pune dvs. valorile bunurilor din masa partajabila.
Daca sunt cat de cat rezonabile (pentru ca pe baza lor se calculeaza taxa de timbru, restituibila ulterior), nu veti avea probleme in instanta.

Daca aveti angajat un avocat, va poate redacta acesta tranzactie, fara a fi nevoie de mediator. Dvs. decideti care este cea mai buna varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort rebeca_rebeca rebeca_rebeca buna ziua! sunt divortata de aproape 1 an si,din diverse motive,am ales sa introduc doar actiune de divort,nu si de partaj. as putea face acum acest lucru,sau ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)