avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata pentru muzica ambientala
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata pentru muzica ambientala

Ca patron de restaurant la cate si care sunt institutiile la care trebuie sa platesc daca difuzez muzica ambientala (numai de la radio)?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: pisy007 , utilizator 11:28, 27 Ianuarie 2012
Remuneratiile datorate pentru comunicarea publica a operelor muzicale in scop ambiental sunt cuprinse in cadrul unei Decizii a Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA). Metodologia publicata a fost stabilita printr-o Decizie a ORDA, care a admis cererea formulata de organismul de gestiune colectiva Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia pentru Drepturile de Autor (UCMR - ADA).
Astfel, unitatile de cazare (hoteluri, vile turistice, pensiuni), unitatile de alimentatie publica (restaurante, terase, cafenele, baruri, fast-food-uri, pizzerii, sali de nunti, petreceri, baluri), unitatile comerciale (magazine de orice tip, mall-uri, supermarketuri, galerii comerciale), dar si salile de jocuri de noroc, cazinourile, salile de internet, parcurile de distractie, scolile de dans, muzeele, centrele sau cabinetele medicale, targurile, expozitiile, aeroporturile, garile etc. trebuie sa plateasca taxe pentru a putea difuza muzica ambientala in incinta lor. Totodata, utilizatorii de opere muzicale in scop ambiental au obligatia ca, inaintea oricarei utilizari de opere muzicale, sa obtina din partea UCMR - ADA autorizatia licenta neexclusiva pentru utilizarea operelor muzicale si sa plateasca remuneratii
Buna ziua,
Multumesc pentru raspunsul promt,dar ce nu inteleg eu e ca daca platesc la UCMR-ADA si eu nu stochez muzica doar o difuzez de la radio,mai trebuie sa platesc si la alte institutii?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Autorizarea comunicarii publice a operelor muzicale si audiovizuale sisimona sisimona In multitudinea de taxe pe care trebuie sa le plateasca un hotel cu restaurant exista si aceste taxe pentru obtinearea unor licente ce ne permit difuzarea de ... (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)