avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Temei legal acodare stagiu de 8 ore in cazul unui CIM ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Temei legal acodare stagiu de 8 ore in cazul unui CIM partial

Buna ziua, va rog, care este temeiul legal in baza caruia stagiu de cotizare pentru un salariat cu cim partial (2 ore/zi) este calculat ca si al unuia cu cim 8 ore/zi .Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:24, 27 Ianuarie 2012
1. Din Codul muncii:
Art. 106
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

2. - Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 19
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asiguratii datoreaza si/sau platesc contributii de asigurari sociale in sistemul public de pensii din Romania, precum si in alte tari, in conditiile stabilite prin acordurile sau conventiile internationale la care Romania este parte.
...
- Nu se pomeneste nimic de programul zilnic lucrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cu fractiune de norma marimalutan marimalutan Buna! As dori sa stiu care ar fi dezavantajele pentru mine daca m-as angaja cu fractiune de norma de 2 ore pe zi cu un salariu de 1000 pe luna? Ma afecteaza ... (vezi toată discuția)
Norma de 4 ore romania/norma 4 ore italia ? volvera volvera Cum este luata in considerare la vechime perioada in care am lucrat cu norma de 4 ore, atat in Romania cat si in Italia ? Mentionez ca urmez sa ma angajez ... (vezi toată discuția)
In ce fel ma afecteaza un c.i.m cu timp partial la iesirea la pensie Gheorghita iancu Gheorghita iancu Am c.i.m cu timp partial si fac 240 de ore pe luna ca agent paza in 10 ture de 24/48 cu salariu de 1450 lei dar in mina iau net 1000 de lei.ma afecteaza cu ... (vezi toată discuția)