avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat si nepredat, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat si nepredat, consecinte

buna ziua am avut permisu suspendat pe 90 de zile nu lam predat dupa 15 zie ma opreste politia la un control de rutina si ma gaseste in baza de date ca am permisu suspendat mil ia la care nu imi da nimica la mana vreau si eu sa stiu ce se intampla multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:48, 27 Ianuarie 2012
La primul control, daca circulati cu permisul suspendati, veti primi amenda destul de mare.
Nu e obligat politia sa te anunte oficial sa predai permisul suspendat in cazul in care din indiferent de motiv nu ti la retinut in urma savarsirii infractiunii ?(poate nul aveai la tine sau poate no gasito in masina accidentata dupa ce teau scos cei de la descarcerare)
art 86/oug 195/2002
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule In Romania se pedepseste cu Inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

Veti fi cercetat penal si fct de circumstante se va lua o hotarare. Se poate ajunge si la o condamnare cum aveti in link
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu permisul suspendat sub influenta alcoolului alysss92 alysss92 [b][i]Buna un prieten a condus cu permisul suspendat sub influenta alcoolului ce i se poate intampla ? astept un raspuns cat mai rapid multumesc ! (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat hapeialexandru hapeialexandru Buna ziua. am o problema care ma macina de ceva timp (4luni). Am fost implicat intr-un accident auto, am suflat in etilotest si mia iesit 0,40mg\l in aer, iar ... (vezi toată discuția)
Ce mi se va intampla dorinelutu dorinelutu mia fost suspendat dreptul de a conduce pe 30 de zile si am condus autovehiculul pe o distanta de 15 km ma oprit politia si mia facut dosar can o sami iau ... (vezi toată discuția)