avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plingere laparchet sau la judecatorie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plingere laparchet sau la judecatorie?

am cunostinta despre faptul ca o persoana a introdus o actiune in uzucapiune pentru un teren unde nu a stat niciodata(alaturat de casa mea)si nu sta nimeni aolo este viran , dar pe baza unor probe mincinoase vrea sa uzucapeze. Caaaaaaaaaaaam dovezi ca minte. A incercat saintre cu forta si vecinii nu au lasat-o.acum a facut aceasta cerere are termen curand. Terenul a fost al unei persoane decedata de 40 de ani , fara mostenitori dar primaria nu a declarat-o mostenire vacanta,laimpozit figureaza tot pe numele defunctului .

Pot sa aduc la cunostinta despre acest fapt instantei sau ma pot adresa la parchet si acesta sa sesizeze instanta ?

Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
leusan, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 14:57, 31 Ianuarie 2012
Primaria va fi citata ca parata si, daca este adevarat, va solicita respingerea cererii ca nefondata, in plus recamanta trebuie sa si dovedeasca lunga posesie
Impozitul nu a fost platit in toti acesti ani?
astata colo cineva cu chirie,cu un contract de la primarie , pentru care platea 100 lei chirie ,( inainte de 1989 ) inainte de 1989 , pina acum 12 ani cind a murit murit si asa zisa locuinta, de 15 mp a cazut. Insainainte de a muri nu i se mai prelungise contractul de inchiriere cam din 1994, deoarece nu mai platise chiria . la taxe si impoziteavea cca 500 ron impozit,fara penalitati, in iunie 2011.Dar m-am interesat si fiind pe numele proprietarului decedat din 1970 nu arecum sa recupreze suma.Chiar daca ar plati cel ce vrea sauzucapeze este irelevant,m-am interesat si asta.
Daca instanta constata ca cererea de constatare a uzucapiunii este intemeiata pe probe false, va respinge actiunea ca atare si, eventual poate sa dispuna din oficiu cercetarea penala...
De ce nu lăsaţi în seama instanţei să decidă ? Uzucapiunea îşi are regulile ei, partea care va fi chemată ca pârâtă va face întâmpinare, martorii vecini vor declara câ respectiva persoană este cunoscută ca posesoare, cine a fost proprietar tabular, dacă sunt moştenitori, etc. Aşa că lăsaţi justiţia să-şi vadă de treabă.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, soțul meu are un teren lăsat de la unchiul lui(decedat) ... lauramaria1 lauramaria1 Buna ziua, soțul meu are un teren lăsat de la unchiul lui(decedat) ,dar fara acte. Acum vrea să îl vândă și să îl treacă pe noul proprietar. ... (vezi toată discuția)
Cum pot interveni intr-un proces leusan leusan S-a introdus o actiune in instanta pentru uzucapiune in contradictoriu cu primaria, pentru un teren alaturat casei mele de catre un individ care nu a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune - impotriva cui este indreptata? claudiuvlad claudiuvlad Buna ziua, Intampin o situatie ciudata cu instantele romanesti prin judecarea spetei uzucapiunii. Am fost pus in proprietate la inceputul anului 2006, prin ... (vezi toată discuția)