avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plingere laparchet sau la judecatorie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plingere laparchet sau la judecatorie?

am cunostinta despre faptul ca o persoana a introdus o actiune in uzucapiune pentru un teren unde nu a stat niciodata(alaturat de casa mea)si nu sta nimeni aolo este viran , dar pe baza unor probe mincinoase vrea sa uzucapeze. Caaaaaaaaaaaam dovezi ca minte. A incercat saintre cu forta si vecinii nu au lasat-o.acum a facut aceasta cerere are termen curand. Terenul a fost al unei persoane decedata de 40 de ani , fara mostenitori dar primaria nu a declarat-o mostenire vacanta,laimpozit figureaza tot pe numele defunctului .

Pot sa aduc la cunostinta despre acest fapt instantei sau ma pot adresa la parchet si acesta sa sesizeze instanta ?

Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
leusan, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 14:57, 31 Ianuarie 2012
Primaria va fi citata ca parata si, daca este adevarat, va solicita respingerea cererii ca nefondata, in plus recamanta trebuie sa si dovedeasca lunga posesie
Impozitul nu a fost platit in toti acesti ani?
astata colo cineva cu chirie,cu un contract de la primarie , pentru care platea 100 lei chirie ,( inainte de 1989 ) inainte de 1989 , pina acum 12 ani cind a murit murit si asa zisa locuinta, de 15 mp a cazut. Insainainte de a muri nu i se mai prelungise contractul de inchiriere cam din 1994, deoarece nu mai platise chiria . la taxe si impoziteavea cca 500 ron impozit,fara penalitati, in iunie 2011.Dar m-am interesat si fiind pe numele proprietarului decedat din 1970 nu arecum sa recupreze suma.Chiar daca ar plati cel ce vrea sauzucapeze este irelevant,m-am interesat si asta.
Daca instanta constata ca cererea de constatare a uzucapiunii este intemeiata pe probe false, va respinge actiunea ca atare si, eventual poate sa dispuna din oficiu cercetarea penala...
De ce nu lăsaţi în seama instanţei să decidă ? Uzucapiunea îşi are regulile ei, partea care va fi chemată ca pârâtă va face întâmpinare, martorii vecini vor declara câ respectiva persoană este cunoscută ca posesoare, cine a fost proprietar tabular, dacă sunt moştenitori, etc. Aşa că lăsaţi justiţia să-şi vadă de treabă.

Alte discuții în legătură

Cum pot interveni intr-un proces leusan leusan S-a introdus o actiune in instanta pentru uzucapiune in contradictoriu cu primaria, pentru un teren alaturat casei mele de catre un individ care nu a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune - impotriva cui este indreptata? claudiuvlad claudiuvlad Buna ziua, Intampin o situatie ciudata cu instantele romanesti prin judecarea spetei uzucapiunii. Am fost pus in proprietate la inceputul anului 2006, prin ... (vezi toată discuția)
Statul mostenitor-propr publica ? dumitru2000 dumitru2000 x a facut un antecontract de mana cu Y in 1950 ptr. un teren. x a platit toti banii, insa Y a decedat in 1956 si contractul nu s-a mai facut. in 2006 x ... (vezi toată discuția)