avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa dau in judecata CNADR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa dau in judecata CNADR

Buna ziua,
Am o intrebare, dar mai intai sa va povestesc...
Joi , 26-01-2012 , ora 13 aveam decolarea zborului catre Paris ( o vizita de afaceri), am plecat la ora 8 dimineata de acasa ( Prahova) , la ora 9 eram la Barcanesti oprindu-ne din drum Politia Ruriera " Drumul este blocat " Nici o sansa domne' sa ajungeti astazi la aeroport pe nici un alt traseu"
Ne-am intors in Ploiesi la gara, la gara acelasi lucru , trenurile erau blocate pe caile ferate din cauza nametilor.
Pe la ora 13/30 m-am uitat pe site-ul aeroportului si zborul se amanase pt ora 15-30. Am mai incercat inca odata pe Dn1 , am mers normal pana la Tancabesti si acolo iarasi blocaj. Am ajung in cele din urma in aeroport dar avionul decola deja... Compania cu care trebuia sa zburam refuzand sa ne dea ocazia de a beneficia de alt zbor gratuit ( asa cum au ales sa faca celelate companii, din cauza conditiilor meteo , pasagerii care au intarizat au primit un alt bilet gratuit) .

Eu doresc acum ca sa dau Compania de drumuri in judecata si sa depun o plangere si la ANPC pentru compania de zbor. Credeti ca am sanse?
Cum sa procedez? Va multumesc frumos,
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
adealex, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 12:27, 28 Ianuarie 2012
da, puteti sa-i chemati in judecata - contactati un avocat, este cel mai intelept lucru.
De dat in judecata nu e greu, mai greu este de dovedit culpa paratului.
Aveti dreptul conferit de Legea Fundamentala a investi instanta de judecata cu solutionarea actiunii dvs,dar,motivul...
Avand in vedere situatia creata la nivel national,practic datorita conditiilor meteo defavorabile ,nu poate fi invinuita autoritatea pentru dezinteresul general manifestat
Autoritatea nationala pentru protectia consumatorului ,va emite concluzia existentei starii de conditii meteo ,care exonereaza de responsabilitate compania de zbor .
Sigur ca aveti dreptul sa reclamati instantei de judecata pentru a face lumina in cea ce dvs reclamati? iar motivul este faptul ca institutia statului care este are printre atributii si dezapezirea drumurilor nationale si autostrazilor.

Multa bafta in demersul dvs
Va fi dificil sa castigati ,aceasta este opinia mea.Compania nu se face vinovata de nimic pana la urma ,faptul ca nu v-a oferit un bilet gratuit nu inseamna neaparat ca este in culpa.

Alte discuții în legătură

Drepturi pasageri zbor anulat maranos76 maranos76 Buna ziua! Am 2 săptămâni am avut o serie de probleme cu un zbor care s-a decalat si apoi a fost anulat, si as dori sa ştiu daca pot cere compensaţii de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri morale blue air maggia87 maggia87 Buna seara! Ieri, 28 decembrie 2012, am avut rezervat un bilet de avion la Compania Aeriana Blue Air, Bucuresti - Larnaca. Avionul trebuia sa decoleze la ora ... (vezi toată discuția)
Probleme companie aeriană maranos76 maranos76 Bună seara! Am următoarea problemă: Pe data de 23 noiembrie 2014 am achiziţionat online un bilet de avion dus-întors pe ruta Bucureşti-Munchen cu ... (vezi toată discuția)