avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Despagubiri morale Blue Air
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Despagubiri morale Blue Air

Buna seara!
Ieri, 28 decembrie 2012, am avut rezervat un bilet de avion la Compania Aeriana Blue Air, Bucuresti - Larnaca. Avionul trebuia sa decoleze la ora 16:00 de pe aeroportul Otopeni, dar a avut o intarziere destul de mare pe care cei de la companie nu au putut sa o motiveze. Am asteptat pana la ora 01:00 in aeroport pentru decolarea spre Larnaca. Mentionez ca au mai avut si alte curse, spre alte destinatii cu intarzieri destul de mari si inexplicabile. Pot primi despagubiri morale, pentru timpul pierdut pe aeroport? Care ar fi procedura? Va multumesc! O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: maggia87 , utilizator 22:12, 13 Ianuarie 2013
Buna seara,

Reglementarile pentru a raport daune materilae le gasiti la :

[ link extern ]

Linia de zbor este obligata sa va plateasca la on intarziere mai mare de 4 ore suma de 250 de EUR pe persoana conf EUREG 261/2004 Art 7. Daca s-a anulat zborul sunt obligati sa ramburseze noapte platita la Hotel, daca nu au facut deja acest lucru.

Trebuie sa cititi si termenii si conditiile de la Blue Air deoarce acestea au tendinta sa modifice termenul in favoarea lor netiinand cont ca au conventia de la Montreal si EUREG 261/2004.
Va sfatuiesc sa nu va lasati calcati in picioare.
Dar cum se procedeaza mai exact, trebuie doar cerere intocmita la ei sau doar prin actionare in judecata?
procedura de inceput este sa trimiteti la sediul BLUEAIR cererea de a reimbursa costurile cu o copie dupa chitantele care le aveti.
daca nu aveti nici un fel de chitante puteti sa cereti daune ptr asa numitul 'delay of departure for over four hours'.
Ramane la decizia BLUEAIR sa va recompenseze. daca acestia vor da negativ puteti depune plangere in instanta.
Multumesc! O seara frumoasa!
Dvs la fel!

Alte discuții în legătură

Amanare decolare avion cu 3 ore serart serart Buna ziua. In data de 13.06.2016. un zbor catre Londra din Bacau, a fost amanat cu 3 ore si 4 minute din cauza unor defectiuni tehnice, zbor apartinand ... (vezi toată discuția)
Drepturi pasageri zbor anulat maranos76 maranos76 Buna ziua! Am 2 săptămâni am avut o serie de probleme cu un zbor care s-a decalat si apoi a fost anulat, si as dori sa ştiu daca pot cere compensaţii de ... (vezi toată discuția)
Rambursare cost bilete de avion. buna ziua. in luna februarie 2020 am cumparat 2 bilete de avion ... Sanosimproconsult Sanosimproconsult Buna ziua. In luna februarie 2020 am cumparat 2 bilete de avion de la compania Blue Air cu destinatia Londra. In urma instituirii starii de urgenta zborul a ... (vezi toată discuția)