avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme cu RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme cu RCA

Buna ziua, am si eu o nelamurire cu o firma de asigurari. in 2010 la inceputul lui iunie am avut un accident auto doar cu foarte mici pagube materiale, insa eram si baut. am dat asigurarea celui lovit si toate bune si frumoase pana in 23 ian 2012 cand am primit acasa un plic in care scrie ca in temeiul art. 720 cod proc. civ. sa achit o suma de 2772,50 lei in termen de 15 zile pentru pagubele suportate de ei altfel voi fi actionat in instanta. Eu vreau sa stiu daca e posibil ca dupa aproape doi ani sa ma puna pe mine sa platesc pagubele, in cazul in care aveam asigurarea valabila, si de ce si-au dat acordul de reparatie, daca e vorba ca eram baut, si ei nu platesc in in astfel de cazuri? Va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 17:54, 19 Februarie 2012
da pentru ca erai baut si asiguratorul iti cere banii.
asa prevede legea
pai si care lege e asta si de ce dupa 2 ani
Mai bine platiti pentru ca nu aveti ce face ,nu are legatura faptul ca aveati asigurarea valabila cu starea de ebrietate.Polita nu acopera astfel de situatii.V-au chemat in judecata dupa 2 ani pentru ca atunci si-au adus aminte.Mai bine platiti ,daca va cheama in judecata suma va fi mai mare.Sau faceti o intelegere cu ei sa platiti esalonat se poate si acest lucru.
la momentul acela era in vigoare aceasta lege? si de ce au platit atunci?
Aceasta este procedura ,nu putea cel care avea masina avariata sa platiti dvs reparatia si sa stea de o parte 2 ani ,nu ?

Alte discuții în legătură

Inplicat ca victima intr-un accident cu alcool and_obsesion and_obsesion aucm 3 zile am fost victima unei tamponari in care soferul vinovat consumase alcool (0,96 ) .... intrebarea e cum fac sa mi repar masina si sa nu trebuiasca sa ... (vezi toată discuția)
Actiune de regres Dumitru652 Dumitru652 Am avut un accident rutier pe data de 19.07.09 Eu am fost vinovat in cazul dat. Revizia tehnica era valabila pina in luna iulie. Eu am testat masina pe data ... (vezi toată discuția)
Raspunderea asiguratorului Gutzaaa Gutzaaa Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Raspunde polita RCA daca s-a produs un accident ca urmare a unei infractiuni si ulterior s-a pronuntat scoatere de sub ... (vezi toată discuția)