avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... inplicat ca victima intr-un accident cu alcool
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

inplicat ca victima intr-un accident cu alcool

aucm 3 zile am fost victima unei tamponari in care soferul vinovat consumase alcool (0,96 ) .... intrebarea e cum fac sa mi repar masina si sa nu trebuiasca sa platesc eu .... din cate stiu eu asigurarea obligatorie nu acopera astfel de evenimente . multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:28, 26 Octombrie 2009
nu aveti xde ce sa suportati dvs cheltuielile cu reparatul masinii daca dvs nu sunteti vinovat.
trebuie mai intai sa vedeti ce asigurari are si apoi sa ii cereti daune materiale prin instanta daca nu accepta altfel.
Solicitati asiguratorului de raspundere civila a persoanei vinovate acordarea despagubirii.
Ulterior,acesta se va indrepta impotriva asiguratului sau pentru a-si recupera indemnizatia platita.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
ContSters76710, utilizator
Va prezentati la asigurator si depuneti documentatia in vederea stabilirii despagubirii. Asiguratorul RCA este obligat sa va despagubeasca, intrucat art.58 din legea nr.136/1995 se refera la cazul in care propriul asigurat , prin savarsirea faptelor prevazute la acel articol, va trebui sa suporte, in final, cuantumul despagubirii. Asiguratorul, dupa ce va despagubeste pe dvs. il va da in judecata pe cel vinovat de producerea accidentului, in baza art.58 lit.b din L.136/1995.
Iata ce spune articolul invocat:
"Art. 58
Asigurătorul recuperează sumele plătite drept despăgubiri de la persoana răspunzătoare de producerea pagubei, în următoarele cazuri:
a) accidentul a fost produs cu intenţie;
b) accidentul a fost produs în timpul comiterii unor fapte incriminate de dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice ca infracţiuni săvârşite cu intenţie, chiar dacă aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau în timpul comiterii altor infracţiuni săvârşite cu intenţie;
c) accidentul a fost produs în timpul când autorul infracţiunii săvârşite cu intenţie încearcă să se sustragă de la urmărire;
d) persoana răspunzătoare de producerea pagubei a condus autovehiculul fără consimţământul asiguratului".

Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarile accident okey okey la un accident cu victime intra asigurarile pentru despagubiri Acum asigurarile dupa despagubirea victimilor vor incerca sa-si recupereze despagubirea data ... (vezi toată discuția)
Raspunderea asiguratorului Gutzaaa Gutzaaa Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Raspunde polita RCA daca s-a produs un accident ca urmare a unei infractiuni si ulterior s-a pronuntat scoatere de sub ... (vezi toată discuția)
Actiune regres asigurator milikutza milikutza Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un sofer cu 1.21 alcool in sange vinovat de un accident cu victima se incadreaza intr-unul din cazurile ... (vezi toată discuția)