avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... asigurarile accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

asigurarile accident

la un accident cu victime intra asigurarile pentru despagubiri Acum asigurarile dupa despagubirea victimilor vor incerca sa-si recupereze despagubirea data victimilor dela inculpat?
cel mai bine este constituirea de parte civila in procesul penal... actiune ce se va indrepta importriva asiguratorilor ;)
Asiguratorul isi recupereaza despagubirile platite de la inculpat in urmatoarele cazuri:Art. 58 din Legea 136/1995

Asigurătorul recuperează sumele plătite drept despăgubiri de la persoana răspunzătoare de producerea pagubei, în următoarele cazuri:

a) accidentul a fost produs cu intenţie;

b) accidentul a fost produs în timpul comiterii unor fapte incriminate de dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice ca infracţiuni săvârşite cu intenţie, chiar dacă aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau în timpul comiterii altor infracţiuni săvârşite cu intenţie;

c) accidentul a fost produs în timpul când autorul infracţiunii săvârşite cu intenţie încearcă să se sustragă de la urmărire;

d) persoana răspunzătoare de producerea pagubei a condus autovehiculul fără consimţământul asiguratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inplicat ca victima intr-un accident cu alcool and_obsesion and_obsesion aucm 3 zile am fost victima unei tamponari in care soferul vinovat consumase alcool (0,96 ) .... intrebarea e cum fac sa mi repar masina si sa nu trebuiasca sa ... (vezi toată discuția)
Actiune regres asigurator milikutza milikutza Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un sofer cu 1.21 alcool in sange vinovat de un accident cu victima se incadreaza intr-unul din cazurile ... (vezi toată discuția)
Cazuri de regres al asiguratorului rca impotriva asiguratului haky_h haky_h Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti (eventual cu referire la articol din lege) daca exista vreo situatia in care asiguratorul RCA, poate cere in instanta ... (vezi toată discuția)